Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hjemmeværnet deltager i FN-missionen MINUSMA med 24 soldater. Foto: Sergent Lars

Hjemmeværnet sender nyt hold til Mali

I de seneste måneder har Hjemmeværnet været en del af FN-missionen MINUSMA i det afrikanske land Mali. Det første hold er snart på vej hjem, mens andet hold forbereder sig til afgang.

09-08-2017

Af Sara Amos Pedersen

Hjemmeværnets første hold soldater gør sig klar til at forlade Camp Bifrost i Mali. De seneste måneder har 12 soldater fra Hjemmeværnet bistået FNs internationale lejr med en række bevogtningsopgaver.

Nu bliver soldaterne snart afløst af andet hold. Holdet består også af 12 soldater, og de er ved at afslutte den sidste uddannelse, så de kan overtage bevogtningssektions opgaver. Denne uddannelse har Hjemmeværnets første hold også gennemført, og den er beskrevet i det første rejsebrev, de har sendt hjem til Danmark. I brevet skriver sektionsfører og seniorsergent Peter:

“Forud for udsendelsen er gået 2½ måneds missionsorienteret uddannelse, hvor hjemmeværnssoldaterne blandt andet har gennemført vedligeholdende uddannelse på gevær, er blevet uddannet på pistol samt gennemført uddannelse i Taktisk Sanitetstjeneste for Enkeltmand (TSE). Oven i dette er der blevet gennemført briefinger om missionen i Mali”.

Læs resten af Rejsebrev 1 HER


Hjemmeværnets første hold soldater bliver snart afløst af andet hold. Foto: Seniorsergent Peter

Hjemmeværnet bevogter hovedvagten
Siden det første hold ankom for tre måneder siden, har Hjemmeværnet blandt andet bemandet hovedvagten til lejrene Bifrost og Midgaard i Mali. Hjemmeværnets soldater har kontrolleret alt trafikken til og fra lejren. Køretøjer er blevet undersøgt, og de gående er blevet registreret som gæster, inden de får lov at komme ind.

En af dem, der har stået for opgaven, er Jacob. Han er udsendt for første gang og fortæller om bevogtningsarbejdet i holdets andet rejsebrev, hvor han siger:

”Vi er godt forberedt – dels med vores grundlæggende uddannelse fra underafdelingen, distriktet eller Hjemmeværnsskolen dels med den missionsorienterede uddannelse, vi gennemførte inden udsendelsen,” fortæller Jacob, der er frivillig i Hjemmeværnskompagni Aalborg Nordvest.

Læs resten af Rejsebrev 2 HER


Hjemmeværnet overvåger blandt andet lejren. Foto: Seniorsergent Peter.

Er klar til at forsvare lejren
En anden del af Hjemmeværnets opgave er at overvåge lejren med kameraer og overvågningssystem. Det foregår fra lejrens operationsrum. Hjemmeværnets soldater kan se alle områder af lejren med den række faste kameraer, og derudover har de også et kamera i en mast. Den kan fjernstyres, og bevogtningssektionen kan derfor nå ud i alle afkroge af Camp Bifrost. Det er nødvendigt for at kunne forsvare lejren mod angreb.

I tredje rejsebrev fortæller soldaterne fra Hjemmeværnet, at den seneste øvelse viser, at alarmeringssystemerne virker. 

”I tilfælde af et angreb på lejren er vores vigtigste opgave at få besat nærforsvaret, så vi kan forsvare lejren. Når det er på plads, skal vi sikre os, at vi kan redegøre for alle personer, der hører til lejeren, om de er inde eller ude af lejren,” forklarer Peter, sektionsfører og seniorsergent

Senere i rejsebrevet uddyber han:

”Ved den netop afholdte alarmeringsøvelse var der ekstra fokus på den del. Det var derfor glædeligt, at vores system virker, og at der ret hurtigt var redegjort for alt personel,” fortæller Peter i tredje rejsebrev.

Læs resten af Rejsebrev 3 HER
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring