Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Hjemmeværnsskolen står bag en række informationsarrangementer, hvor de fortæller om opdateringer på uddannelsesområdet. Foto: Mads Krabbe   

Hjemmeværnsskolen på Roadshow

Hjemmeværnsskolens turnerer i efteråret rundt med et Roadshow, hvor skolen informerer om en række væsentlige opdateringer på uddannelsesområdet.

14-10-2016

Af Signe Thiim

Det er opdateringer i Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse (LPU) og Befalingsmandsuddannelserne, som er i fokus på Hjemmeværnsskolens Roadshow.
 
Uddannelserne, som er rygraden i Hjemmeværnet, vil i fremtiden tage udgangspunkt i en ny model for Hjemmeværnets opgaver: ”Det militære forsvar af Danmark”, ”Støtte til det øvrige Forsvar” og ”støtte til Politiet og Beredskabet”. I alle uddannelserne uddannes kursisterne først i det militære forsvar af Danmark som fundament for støtten til det øvrige Forsvar, Politiet og Beredskabet.
 
I sidste uge var Roadshowet på besøg hos Flyverhjemmeværnet. Arrangementet foregik på Vordingborg Kaserne. De fremmødte frivillige chefer og stabsofficerer fik lejlighed til at stille spørgsmål direkte til skolens repræsentanter fra de arbejdsgrupper, der har været involveret i justeringerne af uddannelserne, som træder i kraft fra januar 2017. 
 
 
Deltagere fra Flyverhjemmeværnet til mødet om justeringerne på uddannelsesområdet. Foto: Signe Thiim
  
Positiv dialog
 
Aftenen bød på mange spørgsmål. Især den lovpligtige uddannelses 3. modul, der i højere grad målrettes efter hjemmeværnssoldatens kommende funktion, gav anledning til diskussion. 
 
”Dialog er nødvendig, så jeg er glad for, at Hjemmeværnsskolen kommer til os og tager vores input med tilbage,” sagde oberst Bernt B. Christiansen, der er chef for Flyverhjemmeværnet. ”Opdateringerne medfører større fokus på faglighed og nye undervisningsmetodikker. Vi holder dog  også fast i meget af det gamle indhold,” siger Bernt B. Christiansen.
 
Yderligere info
Opdateringerne i Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse (LPU) og Befalingsmandsuddannelserne træder i kraft fra januar 2017. Du kan læse ofte stillede spørgsmål på skolens hjemmeside: 
Du kan også få de seneste nyheder på Hjemmeværnskolens Facebookside
 
Her fortsætter Hjemmeværnsskolens Roadshow: 
 
28. oktober
Virksomhedshjemmeværnsdistriktet. Sted: Gniben ved Sjællands Odde kl. 19.30
 
31. oktober
Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland. Sted: Holmstrupgårdsvej 22 i Brabrand kl. 19
Hærhjemmeværnsdistrik Nordsjælland. Sted: Fredensborg kl. 18 
3. november
Det Bornholmske Hjemmeværn. Sted: Almegaards Kaserne kl. 19
5. november
Marinehjemmeværnsdistrikt Øst og Vest. Sted: Ryes Kaserne kl. 10
12. november
Hærhjemmeværnsdistrikt Fyn. Sted: Vissenbjerg Storkro kl. 14
Hærhjemmeværndistrikt Nordjylland. Sted: Tranum Strand feriecenter kl. 10
Hærhjemmeværnsdistrikt Sydøstjylland. Sted: Hansenberg uddannelsesinstitution, Kolding kl. 10.15
19. november
Uddannelsesstøtteofficerer. Sted: Nymindegablejren kl. 15
Hærhjemmeværnsdistrikt København. Sted: Høveltegaard kl. 8.30
23. november
Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland. Sted: Flyvestation Skalstrup kl. 18 
 
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring