Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

BJØRNØ er den ene af to lette redningsbåde, som Marinehjemmeværnet i foreløbig to år har lånt af Kystredningstjenesten. (​Arkivfoto)

Indsatsfartøj i fjernsynet

TV2/Lorry bragte i aftes et indslag om BJØRNØ, Marinehjemmeværnets nye indsatsfartøj, der lige nu har base i Hundested Havn. Se TV-klip.

23-07-2015

 

Af Christine Dahl

TV-holdet har været med på en sejltur med fartøjsfører Henriette Lønborg, der i indslaget begejstret fortæller, at BJØRNØ allerede har været på sin første indsættelse ved Tisvildeleje. Her skulle den i meterhøje bølger hive en sejlbåd fri, en opgave den klarede med bravour.

Opgaverne for BJØRNØ er hovedsageligt for politi og redningsberedskab, og fartøjet kan desuden indgå i havmiljøopgaver og i Marinehjemmeværnets opgaver for Skat.
 
Hjemmeværnsflotille 361 ISEFJORD har dog kun BJØRNØ til låns. Det lille, rappe fartøj skal nemlig videre til Faaborg, hvor det skal dække det sydfynske øhav.

Se TV-indslaget her.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring