Topbanner

Nyhed

Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler, og den georgiske forsvarsminister, Tinatin Khidasheli​, klipper snoren over. Foto: Det georgiske forsvarsministerium.

Indvielse af georgisk hjemmeværnsskole

I lørdags blev den georgiske nationalgardes skole indviet. Hjemmeværnet har bidraget med etablering af skolen, som også har fået økonomisk støtte fra Danmark.

14-03-2016

 

Af Jeanette Serritzlev

I weekenden blev den georgiske hjemmeværnsskole indviet. Det skete ved en ceremoni, hvor den georgiske forsvarsminister 
Tinatin Khidasheli​ og chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler, klippede den røde snor over. Skolen er nemlig etableret med økonomisk støtte fra Danmark.
 
Hjemmeværnet har i en årrække samarbejdet med den georgiske nationalgarde og blandt andet haft instruktører i Georgien på blandt andet instruktør- og skydeuddannelse. Derudover har det danske og estiske hjemmeværn bidraget til uddannelse af skolestaben.
 
Besøget blev også brugt som mulighed for at drøfte det fremtidige samarbejde mellem Georgien og Danmark.​
 
Herunder: Hjemmeværnet takkes officielt for støttten på en plade, der er ophængt på den georgiske skole. Foto: Jens Sund
 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224