Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Kræftens Bekæmpelse på besøg hos Hjemmeværnet

Kræftens Bekæmpelse sætter i efteråret fokus på de syv tegn, der bør få os til at gå til lægen. For at komme ud med budskabet har foreningen besøgt et kompagni i København, og flere besøg rundt i landet er planlagt.

23-09-2016

Af Hjemmeværnskommandoen

En mandag aften møder 50 af Hjemmeværnets frivillige op på Svanemøllens Kaserne i København. De skal ud på øvelsesbanen kort efter, de har haft appel. Men først får de en snak med Kræftens Bekæmpelse, som er kommet for at fortælle om syv tegn på kræft. Tegnene er gode at kende, for hvis man oplever et af dem, er det på tide at gå til lægen.
 
Det er ofte mænd, som ikke er så hurtige med at komme af sted til lægen. Hjemmeværnet er kendetegnende ved, at 85 procent af medlemmerne er mænd. Ved besøget hos kompagniet på Svanemøllens Kaserne havde Kræftens Bekæmpelse både foldere og en quiz med, der gav anledning til en uddybende snak om kræft.  
 
”Det er rigtig godt, at Kræftens Bekæmpelse tager ud og fortæller om symptomer på kræft, for vi er mange mænd, der har brug for at blive mindet om at gå til læge. Kræft har ikke så meget at gøre med det, vi normalt laver. Så det gav en anderledes start på vores kompagniaften,” fortæller kompagnichef, kaptajn Troels Graff. 
 
Hjemmeværnets egen kommandolæge, Anette Rosenthal, ser positivt på besøget fra Kræftens Bekæmpelse. ”Initiativer, som styrker vores frivilliges helbred, er velkomne. Det er godt for både Hjemmeværnet og den enkelte frivillige.”
 
For sent til lægen
Baggrunden for Kræftens Bekæmpelses kampagne ”De 7 tegn” er, at danske kræftpatienter ikke lever lige så længe som kræftpatienter i de lande, vi sammenligner os med. En af grundene er, at vi går for sent til læge med symptomer, der kan være tegn på kræft. Ved at kende symptomerne kan flere tilfælde af kræft opdages tidligere.
De syv tegn på kræft er: Synkebesvær, Hoste, Uforklarligt vægttab, Blødning, Knuder eller Hævelser, Ændrede modermærker og Ændrede afføringsmønstre. Læs mere om kampagnen her.
 
Besøg af Kræftens Bekæmpelse
Henvendelser om ønske af et besøg af Kræftens Bekæmpelse for at fortælle om emnet skal ske til Hjemmeværnets kommunikationsrådgivere ved regioner og værnsgrene.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring