Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Sommerkursus på Hjemmeværnsskolen
​Koncentrerede kursister på Hjemmeværnsskolens instruktørkursus er i gang med at tilegne sig ny viden om læringsstile. Foto: Christer Holte

Livlig aktivitet på Hjemmeværnsskolen

Hjemmeværnsskolen i Nymindegab syder af aktiviteter også i sommerperioden, hvor HJV-soldater fra hele landet frivilligt vælger at opdatere deres færdigheder og viden. 

01-07-2015
 
Af Chalotte Baun Senholt

Hvilke stater grænser op til Rusland? Og hvordan er deres holdning til Rusland? I klasselokalerne på Hjemmeværnsskolen sidder en håndfuld HJV-soldater og sveder over en opgave med fokus på den aktuelle sikkerhedspolitiske udvikling mod øst.
 
Opgaven er en del af et opdateret informationskursus, som har mere tyngde på blandt andet sikkerhedspolitik og viden om Hjemmeværnet. Kurset har også haft besøg af kommitteret Bjarne Laustsen, der fortalte om Hjemmeværnets rolle i det danske forsvar. Kurset vækker begejstring.
 
”Det er utrolig nyttigt at få udvidet sin horisont. Det gør os bedre rustet til at varetage vores informationsarbejde,” forklarer kontaktofficer og menig Poul Monggaard fra Eskadrille 223 i Jonstrup. 
 
Sammen med godt 100 andre HJV-soldater bruger han frivilligt denne uge på skolebænken i Nymindegab. I naboklasselokalet reflekterer deltagerne over forskellige læringsstile på et kursus for instruktører, der kører som pilotprojekt. ”Det er altid interessant at få en ny vinkel på sit virke og udvikle sine kompetencer,” mener sergent Sabrina Andersen-Jensen, der selv er instruktør i sit Politikompagni i Slagelse.
 

Også de firbenede er på skole

Ugen byder desuden på et signalkursus, hvor kursisterne lærer at blive fortrolige med Hjemmeværnets nye kommunikationsudstyr. Og så er omkring en fjerdedel af Hjemmeværnets hundeførere samlet for at træne deres hunde, så de kan bestå en mønstringsprøve, når ugen er omme. Derfor kan man høre en livlig bjæffen i området.


Kursusleder Ole Rudolf Larsen og kursist Christiane Johnsen med schæferhunden Rex. Foto: Christer Holte 

”Vi vil gerne bidrage til at løfte uddannelsesniveauet både for hundeførerne og for de øvrige kursister. Konceptet med uddannelse og socialt samvær holder vi fast i – det gør det muligt også at have sin familie med, som vi tilbyder særlige aktiviteter,” siger major Søren Kristensen, der er ansvarlig for den populære Sommerskole.
   
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring