Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Efter en time og tolv minutter var den drivende jolle fundet af MHV 901 Enøs besætning. Til alt held var der ikke tale om en ulykke.

Marinehjemmeværnsfartøjet Enø indsat

MHV 901 Enø blev lørdag aften sendt på eftersøgning af en tom drivende jolle øst for Vejrø af Joint Operations Centre. Den tomme jolle skyldtes ikke en ulykke, men derimod en knækket fortøjningspæl.

27-07-2015

Af Carsten Engedal

Lørdag eftermiddag kl. 17.58 blev besætningen på MHV 901 Enø kaldt op af Joint Operations Centre, mens fartøjet var undervejs igennem smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland på vej til Stubbekøbing.

Operationcenteret anmodede Enø om at vende om, da der var blevet observeret en hvid jolle med sort påhængsmotor drivende rundt cirka to sømil øst for havnen på Vejrø.

- Vi vendte straks rundt og iværksatte en eftersøgning, kl. 19.10 fandt vi jollen, til alt held var der ikke tale om en ulykke til søs, fortæller fartøjsfører Tom Holstebro fra MHV 901 Enø.

For årsagen til den mistænkelige jolle blev også afdækket.

- Vi kunne hurtigt konstatere at det drejede sig om en jolle der havde revet sig fri af sin fortøjning. Fortøjningspælen var knækket. Desuden bar jollen navn og var efterlyst via Joint Operations Centre. Så vi kunne derfor ringe til ejermanden og aftale overdragelse i Guldborg, hvor en glad og særdeles tilfreds borger tog i mod os, siger Tom Holstebro.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring