Topbanner

Nyhed

​Mathilde Fenger modtog fredag Hjemmeværnets Fortjensttegn for arbejdet med skildringen af det moderne Hjemmeværn og de mange typer af opgaver i 14 oliemalerier.

Mathilde Fenger hædres for hjemmeværnsmalerier

Kunstneren Mathilde Fenger modtog fredag Hjemmeværnets Fortjensttegn for malerisamlingen ”Danmarks Hjemmeværn – tradition og fornyelse”

10-02-2017

 

Af Thilde Lejre

”Hjemmeværnets fortjensttegn tildeles personer, der har ydet en særlig fortjenstfuld og uselvisk indsats til gavn for det frivillige hjemmeværnsarbejde." Sådan lød noget af begrundelsen, da kunstneren Mathilde Fenger modtog Hjemmeværnets Fortjensttegn fredag. Det blev overrakt af chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler, på Kastellet i København.

Kunstmaler Mathilde Fenger har fra 2013 til 2015 skabt 14 oliemalerier, der skildrer Hjemmeværnet og bredden af de mange opgaver, Hjemmeværnets frivillige varetager. Det er for det store arbejde med skildringen af det moderne hjemmeværn, at Mathilde Fenger har modtaget Hjemmeværnets Fortjensttegn.

”Skildringen af Hjemmeværnet og dets mange nuancer er sket med nutidige øjne og samtidig med det vigtige aspekt, at netop malerier i denne genre bliver historiske. Det, der er aktuelt nu, bliver om kort tid til vores historie. Det historiske maleri fastholder en tid, en sammenhæng og en samfundsmæssig betydning,” har Mathilde Fenger tidligere sagt om skabelsen af de 14 oliemalerier. 

Mathilde Fenger er født i 1977 og uddannet i klassisk oliemaleri.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224