Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Det overordnede øvelsesscenarie for Landsøvelse 2016 bliver støtte til Forsvaret i et fiktivt land kendt fra Forsvarets indsættelse i missioner. Arkivfoto: Steen Wrem

Militære færdigheder i fokus på Landsøvelsen

Når Landsøvelsen løber af stablen den 3. – 5. juni i Trekantsområdet, bliver det med fokus på at træne støtte til Forsvaret

29-04-2016


Af Thilde Lejre

Den første weekend i juni vil tusindvis af hjemmeværnssoldater fylde i gadebilledet i Trekantsområdet, hvor Landsøvelse 2016 finder sted. Antallet af tilmeldte til Landsøvelsen har nu rundet 4200, og tilmeldingerne kommer stadig ind. Forventningerne til Landsøvelse 2016 er store, for det er første gang i nyere tid, at hele Hjemmeværnet samles på tværs af værnsgrene for at øve side om side over en weekend.

De militære færdigheder vil være i centrum på Landsøvelsen, hvor der over en bred kam skal trænes støtte til Forsvaret. Øvelserne vil foregå i Trekantsområdet, Oksbøl og på Fyn, hvor forskellige øvelsesscenarier vil finde sted.

"Det overordnede øvelsesscenarie foregår i et fiktivt land, Utopia, som er kendt fra Forsvarets indsættelser i missioner. Der øves blandt andet militær bevogtning, overvågning, skydning og krise- og krigsscenarier. Og nogle steder øves der også discipliner, der normalt betegnes som 'almindelig hjælp til politiet'," siger oberst Flemming Agerskov, chef for Totalforsvarsregion Fyn, Syd- og Sønderjylland, som er ansvarlig for planlægningen af Landsøvelse 2016.

En unik øvelse
Landsøvelsen bliver ikke kun en speciel oplevelse på grund af antallet af deltagere, men den fælles øvelse giver også mulighed for at træne på andre måder end ved regions- og distriktsøvelser.

"Øvelserne foregår i flere forskellige områder og byer, men der samarbejdes på tværs af værnsgrene for at sætte Hjemmeværnets færdigheder i spil på nye måder. For eksempel i Fredericia træner Marinehjemmeværnet, Virksomhedshjemmeværnet og Flyverhjemmeværnet sammen omkring Gammel Havn," fortæller Flemming Agerskov.

Selv om opbakningen til Landsøvelsen er stor, håber Flemming Agerskov, at der i den nærmeste fremtid vil være endnu flere, der sætter kryds i kalenderen og tilmelder sig Landsøvelse 2016.

"Vi er glade for, at så mange frivillige bakker op om øvelsen og stiller op til en weekend i Hjemmeværnets tegn. Men vi har plads til endnu flere, og der vil være opgaver til alle, der kommer med på øvelsen. Så skynd jer at tilmelde jer Landsøvelse 2016 på hjv.dk," lyder opfordringen fra Flemming Agerskov.

Tilmeldingsfristen til Landsøvelse 2016 er den 6. maj. Du kan tilmelde dig her

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring