Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Fotoet viser generalerne, sidst de var samlet i Danmark i 2014. Fra venstre ses generalmajor Finn Winkler (Danmark), generalmajor Tor Rune Raabye (Norge) og brigadegeneral Roland Ekenberg, (Sverige).

Mødedage for skandinaviske hjemmeværnschefer

​I dag begynder det årlige erfaringsudvekslingsmøde mellem cheferne for Hjemmeværnet i Danmark, Norge og Sverige. Denne gang er det Danmark, der er vært for mødedagene.

27-04-2017
 
Af Christine Dahl
 
Cheferne for de tre landes hjemmeværn begynder i dag en række mødedage,  d. 27-29. april, hvor de skal diskutere fælles aktuelle emner, lægge en plan for næste års samarbejde og berette om særskilte fokusområder i de enkelte lande.
 
Et af de mest gavnlige resultater af SKANDIA-konferencen gennem årene har været det afledte samarbejde mellem de tre landes hjemmeværnsskoler, der for eksempel har igangsat fælles udvikling af relevante specialkurser og udveksling af elever på fører- og specialkurser.
 
Besøget indledes torsdag middag på Kastellet, hvor Hjemmeværnets Center for Stabiliseringsindsatser fortæller om deres portefølje og særligt de internationale opgaver. Senere på eftermiddagen vil major Jeppe Trautner fra Forsvarsakademiet divertere gæsterne med en briefing om Danmarks position under Den Kolde Krig, inden turen går til Koldkrigsmuseum Stevnsfort i det sydlige Sjælland.
 
Fredag giver de tre respektive lande en oversigt over relevante begivenheder siden sidst, og sidst på eftermiddagen vil Flyverhjemmeværnet give et konkret eksempel herpå ved Flyvestation Skalstrup. De to Britten-Norman Defender fly, der blev operative i 2016, demonstrerer her deres imponerende kapacitet for de svenske og norske hjemmeværnschefer.
 
Det tværskandinaviske samarbejde betyder, at de respektive hjemmeværn kan høste de bedste frugter fra hinandens erfaringer og derigennem spare både tid og ressourcer. Samarbejdet har eksisteret i mere end 50 år.
 
Værtskabet for SKANDIA går på skift mellem landene, og i 2018 skal konferencen afholdes i Sverige.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring