Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Ny chef for Hjemmeværnsskolen

Den 1. maj er der chefskifte på Hjemmeværnsskolen. Oberstløjtnant Jens Sund bliver denne dag udnævnt til oberst og tiltræder samtidig som chef for skolen.

23-04-2015

Af Jeanette Serritzlev​


Oberstløjtnant Jens Sund tiltræder 1. maj som chef for Hjemmeværnsskolen i Nymindegab. Han overtager dermed efter kommandørkaptajn Christen Broberg Jensen, der har været fungerende chef i halvandet år.

”Jeg er jublende glad. Det skal der ikke herske nogen tvivl om,” siger den nye skolechef. ”Som alle andre steder i Hjemmeværnet og Forsvaret som helhed står skolen over for forandringer. Det bliver en spændende proces, som jeg glæder mig til at tage fat på, men jeg er selvfølgelig også ydmyg over for opgaven.”

Bred erfaring fra Hjemmeværnet 
Jens Sund kommer fra en stilling som chef for Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestjylland. Før det har han bl.a. gjort tjeneste som afdelings- og divisionschef i Hjemmeværnskommandoen. Selv om skolechefjobbet er nyt, er Hjemmeværnsskolen ikke ukendt terræn for Jens Sund. Han har nemlig tidligere været chef for Udviklingssektionen på skolen.

Jens Sund har også international erfaring med skole- og uddannelsesområdet, idet han i perioden 2001-2004 var hhv. faggruppeleder og institutchef på Baltic Defence College i Estland.

Den militære karriere begyndte ved Jyske Dragonregiment i 1983 og førte i 1989 til Hjemmeværnet, hvor han bortset fra udsendelse og udstationering, har gjort tjeneste siden. Skolen får dermed en erfaren chef med et stort kendskab til Hjemmeværnets organisation og opgaver.

Aktivt involveret i frivilligt arbejde
Privat er Jens Sund gift med Charlotte og bosiddende i Vestjylland. Han er stærkt involveret i det lokale foreningsliv og bl.a. medlem af hovedbestyrelsen i Folk & Sikkerhed (tidl. Folk & Forsvar, red.).

”Det har været en fornøjelse at være distriktschef,” siger Jens Sund. ”Jeg vil da komme til at savne det at være så tæt på underafdelingerne og det operative fokus i form af de mange indsættelser. Men uddannelse er fundamentet for, at vi kan løse de opgaver, som vi bliver stillet,” fortsætter han.

”Derfor er jeg meget beæret over at få ansvaret for, at Hjemmeværnsskolen tilsikrer, at det fundament fortsat lever op til de krav, som vores opgavestillere til enhver tid måtte have.”​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring