Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Chefen fpr Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, klarede løbetesten i fin stil og løb 2.000 meter på 9 minutter og 43 sekunder. 

Nye basiskrav træder i kraft

Forsvarets basiskrav er blevet opdateret, og øvelserne er mere dynamiske end tidligere. Frivillige soldater skal ikke leve op til kravet, men det er god og nem træning, siger Chef for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, som selv har gennemført.

19-06-2018
 
Tekst og foto Anders Birch Breuning, CONTEXT Media
 
Forsvarets nye fysiske basiskrav for de professionelle soldater trådte i kraft 1. maj, og de første militære stabsmedarbejdere i Hjemmeværnskommandoen har testet og bestået kravet. Heriblandt også Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, der gennemførte for anden gang i midten af juni.
 
”Det er en god test af ens fysik, og den er blevet taget godt imod. Øvelserne er mere dynamiske end de tidligere, statiske øvelser, og det virker naturligt at træne dem. De er ikke for hårde i sig selv, men gentagelserne kan betyde, at øvelserne kan være en udfordring, hvis man ikke ellers træner. Men træner man normalt, vil man bestå testen,” siger Jens Garly.
 
Altid hurtigt i form
Testen består af en løbedel og en styrkedel med fire øvelser (split squat, dips på bænk, træk til bryst og burpees). Hvor langt man skal løbe, og hvor mange gange styrkeøvelserne skal gentages, afhænger af ens alder.
 
Den nye basistest afløser Forsvarets core-test med tilhørende løbetest. Den tidligere test var både alders- og kønsopdelt, hvilket betød, at kravene til deltagerne var mindre, jo ældre man blev og lavere for kvinder i en hvis alder. Den nye test er kun aldersgradueret.
 
Alle professionelle soldater i Forsvaret skal bestå basistesten, og testen er udviklet til at vedligeholde grundformen, så man som professionel soldat altid har et godt udgangspunkt for hurtigt at bringe sig i form til en eventuel udsendelse eller anden mission.
 
God at træne efter
Der er ikke krav om, at Hjemmeværnets frivillige soldater skal leve op til basiskravet. Men derfor kan man jo godt tage testen og lade sig inspirere alligevel.
 
”Jeg vil anbefale, man bruger basiskravene og øvelserne i sin træning – det motiverer testen også til. Samtidig kræver testen ikke ret meget udstyr - og slet ikke noget udstyr, som alle hjemmeværnsgårde ikke har i forvejen. Den kan udføres med det udstyr, man allerede har,” siger Jens Garly.
 
Vil man være på niveau med Hjemmeværnets øverstbefalende, skal man selvfølgelig gennemføre de fysiske øvelser samt klare 2.000 meter på mindst 9 minutter og 43 sekunder.
 
”Det var en o.k. løbetid for mig. Jeg har også trænet til Royal Run i den seneste tid,” siger Chefen for Hjemmeværnet.
 
Få inspiration og læs mere om Forsvarets nye fysiske basiskrav

 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring