Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Tre hold er i denne uge i gang med den lovpligtige uddannelse. Foto: Hjemmeværnsskolen

Nye hjemmeværnssoldater på vej

Der bliver gennemført både modul 1, 2 og 3 af den lovpligtige uddannelse i denne uge på Uddannelsescenter Sjælland i Stensved, og de godt 40 nye hjemmeværnssoldater er i høj grad motiverede

15-05-2017


Af Signe Thiim

Med tre hold Lovpligtig Uddannelse på én gang er der run på uddannelsescentret tæt på Vordingborg på Sydsjælland. Men stemningen er alligevel høj, og det skyldes især niveauet hos de nye hjemmeværnssoldater.

"Det er dejligt at se, hvor meget de unge mennesker vil det her. Deres villighed til at lære er enorm, og man kan mærke, at de i højere grad end tidligere er vant til at stå foran andre. Nogle af dem skal vi helt klart have sendt videre på instruktørkursus," siger major Karsten Thomassen, der er chef for Uddannelsescenter Sjælland.

Først Hjemmeværnet, så Politiet

En af deltagerne på LPU 3 er Ayce fra Politihjemmeværnskompagni Vestegnen, som meldte sig ind i Hjemmeværnet efter at have set en reklame på facebook - og med en forhåbning om, at det kunne bringe hende tættere på drømmen om at søge ind på Politiskolen.

"Hjemmeværnet har indtil videre givet mig ikke kun gode oplevelser, men faktisk også et andet syn på livet. En simpel ting som, at man sover ude i naturen - det har jeg aldrig prøvet før," fortæller Ayce, der er opvokset i Albertslund. Hun peger samtidig på sammenholdet og fællesskabet som noget helt særligt ved Hjemmeværnet.

"Mine kammerater grinte lidt af mig i starten, og jeg tror, at det er svært for dem at forstå, præcist hvad det indebærer at være medlem af Hjemmeværnet. Men nu får jeg faktisk tit at vide, at jeg er sej," siger Ayce, der har et budskab til alle, der synes, at det kunne være spændende at melde sig ind i Hjemmeværnet: "Bare gør det."



 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring