Topbanner

Nyhed

​Her ses Hold 2 i Camp Bifrost.

Nyt rejsebrev fra Vestafrika

Hjemmeværnets bevogtningssektion hold 2 har nu i snart to måneder bestredet vagten over FN-lejren Camp Bifrost i Bamako, Mali. Men hvad laver hjemmeværnssoldaterne egentligt, når de ikke lige er på vagt?

16-10-2017

Af Christine Dahl

Arbejdet som vagt kan nemt virke ensformigt og begivenhedsfattigt. Faktisk i en sådan grad, at det til tider kan være svært at differentiere ugedagene fra hinanden. Men hvad får soldaterne så tiden til at gå med i en lille lejr som Camp Bifrost, hvor der er begrænset mulighed for at bevæge sig uden for lejren på grund af sikkerhedssituationen?

Selvom livet i en lejr, hvor man hver dag får serveret tre måltider, lyder nemt, så slipper soldaterne desværre ikke for huslige pligter som rengøring og tøjvask. Det, sammen med personlig hygiejne, har høj prioritet i et land som Mali, hvor luftfugtigheden er høj og varmen ligeså, hvilket skaber de perfekte betingelser for bakterier og sygdomme.

Læs meget mere i nyhedsbrevet, hvor du også kan læse  om, hvordan en sportsbegivenhed i lejren, medførte en check på flere tusinde kroner til Kræftens Bekæmpelse.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224