Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Opstart for Informationskurserne

Der var stor tilslutning til årets første sikkerhedspolitiske grundkursus, hvor nuværende og kommende informationsfolk fik muligheden for at hilse på Hjemmeværnets kommitterede, folketingspolitiker Søren Espersen.

23-01-2018

​Af Signe Thiim, Hjemmeværnsskolen

Både kursister på Sikkerhedspolitisk grundkursus og Udstillingshjælperkursus var samlet til en fælles opstart for at høre Hjemmeværnets kommitterede, Søren Espersen, give sit oplæg om dansk sikkerhedspolitik og Hjemmeværnets rolle i dansk totalforsvar nu og i fremtiden. Efterfølgende var der mulighed for spørgsmål, der gik i retning af både employer support (hvad kan vi gøre for at skabe større forståelse fra arbejdsgiverens side, når vi skal have fri til Hjemmeværnsopgaver?), nye rekrutteringstiltag og selvfølgelig Hjemmeværnets opgaver.

Behov for et fleksibelt forsvar - og Hjemmeværnet
Som ved chefsamlingen blev der lagt vægt på, at Hjemmeværnet er en militær organisation, hvis primære opgave er at støtte forsvaret. Netop dette fokus vil der ifølge Søren Espersen også blive lagt vægt på i den fremtidige rekrutteringsindsats. "Vi skal lære også at kunne sige nej til opgaver, og fokusere på det, Hjemmeværnet oprindeligt blev oprettet til" var et af budskaberne, der vakte genklang hos flere af tilhørerne.

Kursusansvarlig fra Hjemmeværnsskolen, kaptajn Karsten K. Nørgaard, var glad for Søren Espersens oplæg, og ikke mindst for at den kommitterede tog turen til Vestjylland: "Det var et velforberedt og struktureret oplæg, som gav et perfekt afsæt til det videre kursus. Og så tror jeg, at det betyder rigtig meget for vores frivillige, at Søren Espersen kommer herover og personligt møder dem, der skal arbejde med rekruttering og informationstjeneste i deres daglige virke. Vi håber også at kunne byde velkommen til ham på de næste Sikkerhedspolitiske grundkurser."

Et kursus for alle
Kursusleder og kaptajn Jeanette Serritzlev, der også er ansvarlig for det 'store' Sikkerhedspolitiske kursus under Hjemmeværnsskolens Sommerkursus, er glad for det store antal tilmeldte. "Det, at vi har formået at opbygge et kursus, som også tiltaler hjemmeværnssoldater uden for Informationsstrukturen, viser, at indholdet på kurset er relevant. Jeg er rigtig glad for at se både underafdelingerschefer og andre på hvad der egentlig er et grundkursus for informationsfolk."








Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring