Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Hjemmeværnets nye chef, generalmajor Jens Garly, ses her ved parolen i Hjemmeværnskommandoen. Foto: Kevin Gerth Sigvartsen  

Velkommen til ny chef for Hjemmeværnet

Tiltrædelsen af Hjemmeværnets nye chef, generalmajor Jens Garly, blev i dag markeret med en parole i Hjemmeværnskommandoen.

07-08-2017

Af Kevin Gerth Sigvartsen
 
Den nye chef for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, blev i dag fejret med en parole i Hjemmeværnskommandoen i Vordingborg. Chefen vil bruge en del af sin første tid på at tage en rundtur i landet, hvor han vil mødes med både frivillige og fastansatte for at lære organisationen bedre at kende.
 
”Hjemmeværnet løser en mængde vigtige opgaver hver eneste dag, og forud for disse ligger en masse træning og uddannelse. En af mine helt store opgaver er at lære Hjemmeværnets DNA at kende – hvad får Hjemmeværnet til at hænge sammen, og hvordan kan vi udvikle Hjemmeværnet? Jeg kommer ikke med en revolution, men jeg kan love at lytte til det, jeg bliver mødt med,” sagde generalmajor Jens Garly, der kommer fra en position som brigadegeneral og chef for Hærens 2. Brigade. 
 
Forsvarsforliget skal lande godt

I sin tale under parolen lagde generalmajor Jens Garly også vægt på, at en af de kommende store opgaver bliver at sørge for, at Hjemmeværnet kommer godt igennem det kommende forsvarforlig. 
 
”Vi skal ud på den anden side af forliget med et hjemmeværn, der står stærkt. Det ser jeg som min helt centrale opgave. Vi skal have kapaciteter til at løse de opgaver, vi bliver stillet, og det indebærer blandt andet, at vi skal have ordentligt materiel, som modsvarer de opgaver, vi skal løse,” understregede Jens Garly.
 


Kommitteret Bjarne Laustsen og medarbejderstaben i Hjemmeværnskommandoen fejrede den nye chef for Hjemmeværnet med parole.   
 
 
Kort om generalmajor Jens Garly
Startede som værnepligtig i Forsvaret i 1982 og har siden besat en lang række chefstillinger inden for Forsvaret - senest som chef for Hærens 2. Brigade.
Privat er Jens gift med Rikke, har to børn og bor i Slagelse.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring