Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Foto: Flyvevåbnets fototjeneste.

Sikkerhedspolitik i sommervarmen

Hjemmeværnsskolens traditionelle sommerskole i uge 27 tiltrak i år mere end 350 mennesker fordelt på adskillige kurser i alt fra signaltjeneste til sikkerhedspolitik. Sidstnævnte kursus handlede i år om sikkerhedspolitiske trusler mod Danmark.

12-07-2017
Af kaptajn Jeanette Serritzlev, kursusleder på Sikkerhedspolitisk kursus.

Under kurset fik kursisterne blandt andet mulighed for at møde lektor Peter Viggo Jacobsen fra Forsvarsakademiet, museumsinspektør Peer Henrik Hansen fra Langelandsfortet og oberst Lennie Fredskov, der før sin tiltræden som chef for Landsdelsregion Øst har været forsvarsattaché i Moskva.

Kurset fik også besøg af generalsekretæren for Atlantsammenslutningen, Lars Bangert Struwe og formanden for Folk & Sikkerhed Peter Michael Andersen. Fra egne rækker gav den afgående chef for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler sit bud på Hjemmeværnets opgaver i det fremtidige trusselsbillede, og kursisterne fik lejlighed til at hilse på den kommende chef, brigadegeneral Jens Garly.

Kurset tog udgangspunkt i Forsvarets Efterretningstjenestes risikovurdering og kursisternes egne indledningsvise overvejelser om trusselsbilledet. Ud over oplæggene var kursisterne inddelt i fem syndikater, hvor de i løbet af ugen arbejdede med deres egne trusselsvurderinger.
Efter at have været langt omkring i international politik, terrorisme og cyberspace bød den kommitterede for Hjemmeværnet, Bjarne Laustsen os indenfor på Christiansborg og fortalte om forligsproces og politisk virkelighed.

Det var nogle trætte kursister, der tog hjem fra Nymindegablejren fredag eftermiddag efter at være blevet præsenteret for en række forskellige perspektiver på samme emne. De tog ikke hjem med det endegyldige svar på årets overskrift: ”Hvad truer Danmark?” – for kurset tilbyder ikke skoleløsninger. Til gengæld tog de hjem med en masse indtryk, refleksion og et bedre grundlag for kritisk stillingtagen.

Om sikkerhedspolitisk kursus
Kurset afholdes årligt som en del af Hjemmeværnsskolens sommerskole og er målrettet nøglepersonel med interesse for sikkerhedspolitik. Kurset bliver også udbudt i 2018 med et sikkerhedspolitisk tema. Hvis du vil vide mere om kurset og om sommerskolen i øvrigt, kan du læse meget mere på Hjemmeværnsskolens hjemmeside og Facebook-side.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring