Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Kursisterne på Vedligeholdende Førstehjælp lærer blandt andet at yde førstehjælp til tilskadekomne i et biluheld. ​Foto: Birthe Nissen

Mange nye ansigter på Flyverhjemmeværnets Summercamp

​78 soldater fra Flyverhjemmeværnet har i denne uge opholdt sig på Hjemmeværnsskolen med deres familier. Mens børnene hygger sig, bliver de voksne undervist i forskellige soldaterfærdigheder. I dag bliver kursisterne så testet med en stor øvelse.

21-07-2016
 
Af Christine Dahl
 
Summercampen er lige så velbesøgt, som den plejer at være, men i år har kaptajn Pia Clemmensen bemærket en hel del nye ansigter. Hvad det skyldes, har hun som kursusansvarlig for Summercampen et godt bud på: Der er ganske enkelt nye kurser på programmet.

”I år har vi et kursus, der hedder Minimal Facility Base, som er en opgradering af vores tidligere feltflyvepladskursus. Det er inspireret af, hvordan Flyvevåbnet underviser deres soldater i at opbygge en nødflyveplads i det civile rum og er meget populært, særligt hos de unge”, fortæller Pia Clemmensen.

Omskoling til FIK efterspurgt
En anden nyhed er, at man for første gang nogensinde på Flyverhjemmeværnets Summercamp, kan blive undervist i, hvordan man kører i Hjemmeværnets nyindkøbte Fleksible Indsatskøretøjer, (FIK). Omskoling til køretøjerne kræver dog et stort kørekort.

”Mange har udtrykt et ønske om, at præcis dette kursus indgår i Summercampen så, ikke overraskende, er det også et eftertragtet kursus”, konstaterer Pia Clemmensen.

Hvorfor gengangerne så er færre i år, gætter hun på skyldes juni måneds to store aktiviteter, nemlig først Hjemmeværnets Landsøvelse i weekenden omkring Grundlovsdag og et par uger senere, Danish Airshow på Flyvestation Skrydstrup.

Det er 14. gang, at Flyverhjemmeværnet arrangerer Summercamp.
 
Børn på summercamp
En af aktiviteterne for de mindste børn var at finde søstjerner. ​Foto: Birthe Nissen
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring