Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​​Janus er sergent i Hjemmeværnet og p.t. udsendt som træner til Irak i rammen af Operation Inherent Resolve.

Stemningsrapport fra HJV-soldat i Irak

Janus er sergent og p.t. udsendt til Irak, hvor han som en del af DANCON OIR hold 6 træner irakiske sikkerhedsstyrker på Al Asad Air Base.

10-01-2018
Af Jeanette Serritzlev

Et halvt års udsendelse er snart ved at være gået for soldaterne på DANCON OIR hold 6, der siden august 2017 har været udsendt til Al Asad Air Base i den irakiske Anbarprovins. En af soldaterne er Janus, der er sergent og en af de trænere fra Hjemmeværnet, som er udsendt via Center for Stabiliseringsindsatser.

Her kan du se nogle stemningsbilleder fra de indtil videre fem måneder i ørkenen.

Hvis du selv ønsker at vide mere om muligheden for at blive udsendt, kan du læse mere nederst i denne nyhed.


Janus er udsendt til Irak, hvor han sammen med det danske træningsbidrag underviser irakiske sikkerhedsstyrker.


Irakerne træner ild og bevægelse efter en føling med fjenden. En soldat er blevet såret og skal nødflyttes.


De irakiske soldater træner nødflytning af sårede; her i form af australsk løft. Selv om det er hårdt, er der smil på læberne.



Et hold irakiske soldater har fuldført deres træning og fået overrakt diplomer i forbindelse med en parade. Her tager Janus afsked med en irakisk soldat, som han tidligere har vist nogle korttrick. Soldaten var meget nysgerrig for at lære Janus kunsten efter og får her på falderebet Janus til at afsløre hemmeligheden.


Blandt de mange besøg på basen var der ét, som gjorde større indtryk end andre: Under HKH Prins Joachims besøg fik Janus lejlighed til at fortælle om sin udsendelse via Hjemmeværnet. Da begge har en baggrund i Prinsens Livregiments kampvognseskadron, var der også lejlighed til at dele et par soldaterhistorier.


Under årets julefrokost blev Janus kaldt frem foran de andre på holdet og fik overrakt Commander's Coin af chefen for DANCON, oberstløjtnant Jesper Momme. Janus har med egne ord haft 'mange jern i ilden' og bidraget til forskellige sociale aktiviteter for soldaterne.


​Hjemmeværnets bidrag til OIR
Hjemmeværnet har stillet med trænere siden DANCON OIR hold 2. Hvis du kunne være interesseret i at søge om en udsendelse og mener, at du kan honorere kravene, skal du følge med på CSI's hjemmeside. Vi forventer inden for nogle uger at indlede rekrutteringen til DANCON OIR hold 8, som skal af sted til august 2018.

Hvis du vil vide mere om de generelle krav for at blive udsendt, kan du klikke her​.


Fakta

Hjemmeværnet har stillet trænere til Irak siden DANCON OIR hold 2 og skal ligeledes stille på hold 7 og 8. Vil du vide mere om muligheden for udsendelse, kan du læse mere nederst i denne nyhed.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring