Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Kompagni Rosenborg modtager årets frivilligpris.​ ​​​
​Foto: Emil Richardy Denieul

Stor anerkendelse til Rosenborg

Hjemmeværnskompagni Rosenborg modtog fredag Frivilligprisen for deres beredvillighed og løsningen af en lang række forskellige opgaver igennem 2016

07-04-2017
Af Thilde Lejre og Emil Richardy Denieul

“Det er en stor ære, der er blevet tildelt os. Jeg har rigtig mange soldater, som knokler året rundt, så det er fantastisk at kunne gå hjem og fortælle dem, at de har vundet prisen.” Sådan lød det fra Thomas Seloy, som er kompagnichef i Hjemmeværnskompagni Rosenborg, umiddelbart efter kompagniet havde modtaget Frivilligprisen.

Prisen som årets frivilligenhed inden for Hjemmeværnet blev uddelt fredag den 7. april på Kastellet af forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og gik til Hærhjemmeværnskompagni Rosenborg for deres 61 indsatser i både ind- og udland. 

”Kompagniet stiller beredvilligt op, hver gang der er brug for dem, og de opgaver, som kompagniet har løst igennem året, har været meget forskelligartede fra indsættelser ved en skudepisode og en bombetrussel til ceremonielle lejligheder. Hertil kommer, at kompagniet i 2016 dygtigt har formået at integrere frivillige fra et nedlagt politihjemmeværnskompagni i Hærhjemmeværnskompagni Rosenborg, således, at det nedlagte kompagnis opgaver fortsat kan løses i fremtiden,” lød begrundelsen for, at Frivilligprisen gik til Rosenborg.

Velfortjent anerkendelse
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen udtrykte efter uddelingen af årets Frivilligpriser stolthed over den frivillige indsats, som blandt andet Hjemmeværnets frivillige yder.
”Jeg er blevet meget overrasket over som minister, hvor mange frivillige der laver en kæmpe indsats og bruger rigtig mange timer i det daglige. Det fortjener i hvert fald en anerkendelse,” sagde Claus Hjorth Frederiksen.

Frivilligpriserne gives til en person eller til en enhed, der i det forløbne år har ydet en helt særlig indsats, eller som har skabt opmærksomhed omkring anvendelse af frivillige. Formålet med uddelingen af Årets Frivilligpriser er at påskønne det store arbejde og den indsats, som frivilligberedskaberne og de enkelte frivillige udfører. 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring