Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler, bød velkomme til deltagerne på Chefsamlingen 2017. Foto: Ole Friis 

Flot opbakning til Chefsamling 2017

For 6. år i træk har Hjemmeværnets frivillige og faste chefer været samlet i Kolding for at høre nyt om året, der kommer. Chefsamlingen fik også besøg af forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.

15-01-2017
 
 Af Charlotte Baun Senholt
 
”2017 bliver et spændende år. Hjemmeværnet får en ny general, der kommer nye forligsforhandlinger, hvor vi skal se, om Hjemmeværnet kan få tilført flere midler, og der skal kigges på, hvordan vi kan tilrettelægge uddannelser mere lokalt. Den største udfordring bliver dog at fastholde medlemmerne i lyset af udannelseskravene.”
 
Sådan lød velkomsthilsenen fra Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler, og Den Kommitterede for Hjemmeværnet, Bjarne Laustsen, ved årets Chefsamling 2017, der blev skudt i gang i går i Kolding.
 
Efter en introduktion til årets udfordringer blev deltagerne præsentere for Hjemmeværnets nye app. I programmet var der også sat god tid af til drøftelser om, hvordan man sikrer en fornuftig balance mellem på det ene side det professionelle operative hjemmeværn og på den anden side foreningshjemmeværnet med de mere bløde og sociale aktiviteter.
 
Behov for mere standardisering på uddannelsesområdet
 
I grupper på tværs af værnsgrene diskuterede de frivillige underafdelingschefer derfor, hvad der kendetegner et godt hjemmeværnsår, og hvordan man mere målrettet kan styre uddannelser og aktiviteter.   
 
”Hjemmeværnets underafdelinger drives på mange forskellige måder. Vi har behov for at indføre en større grad af ensartethed på uddannelsesområdet, så vi kan blive ved med at levere kompetente og veluddannede HJV-soldater og samtidig kan frigøre ressourcer til andre aktiviteter,” påpegede Finn Winkler.
 
Hjemmeværnschefen udtrykte samtidig stor glæde over den meget loyale opbakning, som de frivillige chefer har vist gennem alle årene over for den årlige Chefsamling, hvor diskussionslysten også altid er stor og snakken flyder livligt. i år blev der også talt om Hjemmeværnets strukturændringer, som adskillige deltagere var kommet for at høre om.
 
Fortæl om Hjemmeværnet
 
Kommitteret Bjarne Laustsen opfordrede de frivillige chefer til at huske på også at fortælle de mange positive og samfundsnyttige opgaver, som Hjemmeværnet løser.
 
"Der er stor tiltro og tillid til Hjemmeværnet. Det er grænseopgaven et godt eksempel på. Derfor er det vigtigt, at vi hele tiden er på dupperne og er synlige i medierne og på Facebook, så  meningsdannere og beslutningstagere får øje på Hjemmeværnets relevans,” understregede Bjarne Laustsen.
 
Ros fra forsvarsminister
 
Den relativt nye forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen havde taget sig tid til at gæste Chefsamlingen. I et åbenhjertigt indlæg udtrykte han stor respekt for de frivilliges kæmpe indsats blandt andet ved den seneste stormflod og stormen Urd.
 
 
 Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen. Foto: Ole Friis 
 
”Jeres støtte har stor værdi for befolkningen. I byder ind som en væsentlig ressource i samfundet, og også i fremtidens forsvar har Danmark brug for et relevant, fleksibelt og stærkt Hjemmeværn,” sagde ministeren i lyset af de kommende forsvarsforligsforhandlinger.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring