Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Stort motionsløb i militært terræn

Tirsdag aften kunne man i Nymindegablejren opleve over hundrede motionsløbere i alle aldersgrupper på ruter af forskellige længder rundt i terrænet. Løbet blev afholdt i forbindelse med Hjemmeværnsskolens Sommerkursusuge.

05-07-2017
Af Signe Thiim, kommunikationsmedarbejder på Hjemmeværnsskolen
 
Kursister fra Sommerkursusugens 16 forskellige kurser havde i år for første gang mulighed for at tilmelde sig Hjemmeværnsskolens Sommerløb, og den mulighed havde mere hver tredje deltager på Sommerkursus valgt at takke ja til. Ruterne var på enten 5 km, 10 km eller halvmarathon, og derudover var der også et børneløb på 1,7 km.

”Vi er meget positivt overraskede over, at så mange har tilmeldt sig løbet. Da vi planlagde det, håbede vi på måske en 20-30 stykker, så vi er ovenud tilfredse med, at mere end 130 gennemførte løbet og var med til at skabe en fantastisk stemning” fortæller initiativtager til løbet, chefsergent Peter Flade fra Hjemmeværnsskolen.
 
Et godt eksempel for andre
Arrangørerne af løbet mener, at den store opbakning blandt andet skyldes et øget fokus på sundhed i Hjemmeværnet. ”Tit er det de små ting som fx reklamer på facebook, der gør, at folk tilmelder sig – for det er tydeligt, at mange har fokus på den fysiske aktivitet. Én af de ting jeg også oplever er, at man gerne vil være et godt eksempel for sine børn,” siger Heidi Tsimisiris, der er kursusleder på Hjemmeværnets ’Bliv din egen træner’-kurserne og arrangør af løbet sammen med Michael Lundgaard.
 
Hjælpsomhed kendetegner Hjemmeværnet
”Selv om jeg har været i Hjemmeværnet i mange år, bliver jeg gang på gang imponeret over hjemmeværnssoldaters vilje til at hjælpe,” fortæller Heidi Tsimisiris, der sammen med Michael Lundgaard på kun to dage skulle stille løbet op, og derfor havde brug for flere hænder. ”Selv om man ikke selv kan deltage eller ved noget om løb, så har mange af de frivillige bidraget med det, de kan. Det synes jeg kendetegner alle grene af Hjemmeværnet – vi løser simpelthen problemerne i fællesskab,” slutter hun.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring