Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​På billedet ses nogle af deltagerne på Flyverhjemmeværnets Summer Camp.

Succesfuld Summer Camp på Slipshavn

Flyverhjemmeværnet har for 15. gang gennemført en forrygende sommerskole på Slipshavn i Nyborg med masser af uddannelse og andre aktiviteter. 

27-07-2017

Af Charlotte Baun Senholt


Både nye og garvede medlemmer af Flyverhjemmeværnet fik i sidste uge tanket deres uddannelser op og vendte berigede hjem med beviser på deres færdigheder.

I alt var 85 FHV-soldater samlet på Slipshavn for at uddanne sig. Ligesom på Hjemmeværnets andre sommerskoler var der også her plads til deltagelse af kursisternes familiemedlemmer. De deltagende FHV-soldater sluttede ugen af med en større øvelse, hvor de fik afprøvet deres færdigheder. 

Fantastisk koncept

For Flyverhjemmeværnets chef, oberst Per Jan Larsen, er konceptet med at forene uddannelse med socialt samvær fantastisk, fordi det kombinerer uddannelse og hygge med nærmeste familie.

”Rammerne for uddannelse er geniale samtidig med, at det sociale plejes, både med kollegaer og familie. Det er vigtigt, at de kurser der afholdes afspejler de kerneopgaver og det opstillingsgrundlag, som skal skabe den operative kapacitet, som gør, at Flyverhjemmeværnet kan støtte Flyvevåbnet med deres opgaver,” lyder det fra obersten, der gæstede Summer Campen for første gang.

Det er 15. gang, Flyverhjemmeværnet afvikler deres Summer Camp, og chefen for Flyverhjemmeværnet har ikke til hensigt at ændre på konceptet i fremtiden.

”Summer Campen bygger på en succes, som alle deltagere er en del af ved deres fremmøde,” siger Per Jan Larsen, der i øvrigt blev spurgt om, hvilket kursus han ville have deltaget i, hvis han havde valget. 

Svaret var helt klart: ”Bevogtningsuddannelsen”. Det falder helt i tråd med oberstens ønske om, at Flyverhjemmeværnets målrettede kerneopgave er bevogtningsopgaver.
 

 
 
 

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring