Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Foto: Christian Sundsdal

Talstærkt til stede på Folkemødet

Når Folkemødet på Bornholm afvikles i denne uge, bliver det med en massiv indsats fra Hjemmeværnet på alle områder

13-06-2017

 

Af Thilde Lejre

Hvis man er en af dem, der skal på Folkemøde på Bornholm i denne uge, bliver det svært at komme udenom Hjemmeværnet. Knap 150 frivillige hjemmeværnssoldater stiller endnu engang op, når Folkemødet løber af stablen fra den 15. – 18. juni. 

Mens den politiske og demokratiske festival, som Folkemødet også kaldes, udspiller sig på Allinge Havn, står de omkring 150 hjemmeværnssoldater sammen med Politiet for sikkerheden. Soldater fra både Hær-, Marine-, og Flyverhjemmeværnet er sat på opgaven for blandt andet at afspærre, observere og hjælpe med reguleringen af den massive trafik omkring det velbesøgte Folkemøde.

”Vores frivillige soldater løser igen i år en lang række opgaver på Folkemødet og er en kæmpe støtte for Politiet. Jeg ser frem til at møde vores frivillige på Bornholm, og samtidig ser jeg frem til spændende debatter om, hvordan Hjemmeværnet kan bruges til at løse fremtidige og nuværende udfordringer for Forsvaret og samfundet,” siger chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler.

Dialog og oplysning

Det er femte år i træk, at Hjemmeværnet deltager i Folkemødet på havnen i Allinge, hvor Marinehjemmeværnets fartøj Hjortø ligger til kaj. Fartøjet lægger dæk til en masse spændende debatter om blandt andet frivillighedens vilkår i Danmark, Hjemmeværnets rolle i et stærkere forsvar, i udenlandske missioner, og hvordan vi forbereder et stærkt beredskab mod terror og klimaudfordringer.

På Hjortø får besøgende desuden mulighed for at møde Hjemmeværnets soldater og blive klogere på Hjemmeværnets opgaver. 

”Folkemødet er en unik mulighed for at oplyse om, hvilke opgaver Hjemmeværnet løser og synliggøre Hjemmeværnet. Samtidig får vi lejlighed til at sætte fokus på vores dagorden og komme i dialog med en masse mennesker både politikere, journalister og den almindelige dansker,” siger den kommitterede for Hjemmeværnet, Bjarne Laustsen (S).

Følg Hjemmeværnet på Folkemøde på hjv.dk, HJV-app'en, Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og Youtube.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring