Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

De to optagne aspiranter får tilbagemelding fra kursusleder oversergent Carsten Brøndum, SSR

Nye soldater optaget i SSR

To soldater har gennemført optagelsen til Hjemmeværnets Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni (SSR) for første gang siden foråret 2014.

01-12-2016

For nyligt lykkedes det to soldater at gennemføre den krævende optagelse til Hjemmeværnets Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni (SSR), og nye udfordringer venter nu de nyudklækkede SSR-soldater i den videre tjeneste ved enheden.

Det er første gang siden foråret 2014, at der er optaget nye soldater i SSR, og flere måneders trængsler for aspiranterne er nu forbi for denne omgang. I strålende solskin blev de to nye aspiranter budt velkommen til SSR af premierløjtnant Aage Pinnerup, næstkommanderede for SSR.

"I har været faste i troen, og selvom der stadig vil være udfordringer, så er jeres ørkenvandring nu slut. Samtidig er I de første nye patruljesoldater optaget i SSR i 2½ år. Udfordringer vil der komme flere af. Bare vi er faste i troen, så kan vi overkomme selv de største udfordringer," sagde han.    


Krævende optagelsesforløb

Efter den indledende udvælgelse på SSR Testweekend tilbage i september måned og de tre efterfølgende patrulje-moduler, var der kun fire aspiranter, som startede på den afsluttende patruljeuge. To soldater gennemførte og påbegynder nu deres prøvetid i enheden, inden de om et år forventeligt modtager deres SSR-baret.

"Hjemmeværnet leverer med SSR et troværdigt bidrag til støtte af løsningen af Forsvarets nationale og internationale opgaver, herunder støtte til Forsvarets specialoperationsstyrker. Dette trænede vi senest for en måneds tid siden under Øvelse Night Hawk 2016. Det kræver, at vi fortsat stiller store krav til den enkelte patruljesoldat både under optagelsesforløbet og i den videre tjeneste," siger Chefen for SSR, kaptajn Anders Givskud. 

Aspiranterne har været igennem en testweekend, tre forlængede weekender med patruljeuddannelse, samt den afsluttende patruljeuge for at komme ind i enheden.

Hvis man vil søge optagelse i SSR skal man kunne honorere en række fysiske krav på Testweekenden.

Medlemmer af Hjemmeværnet, der ønsker at blive en del af SSR, skal kontakte enheden hurtigst muligt og senest den 06. januar 2017 Kontakt SSR.


Fakta om SSR

• SSR er Hjemmeværnets nationale specialenhed indenfor rekognoscering og patruljetjeneste

• Enheden træner løbende at kunne støtte Forsvarets nationale og internationale opgaveløsning, herunder støtte til Forsvarets specialoperationsstyrker med patruljer og stabspersonel. Dette er senest sket i forbindelse med Øvelse Night Hawk 2016 tidligere på året

• Personel fra SSR har de senest 10 år løbende været afgivet til støtte for løsning af Forsvaret internationale opgaver i blandt andet Irak og Afghanistan. Allerede tilbage i 2006 blev soldater fra SSR uddannet af Jægerkorpset og efterfølgende udsendt på en krævende protection team mission i Irak. Dette var første gang at en enhed hovedsagligt bestående af frivilligt personel fra Hjemmeværnet (SSR) blev anvendt til løsning af Forsvarets internationale opgaver

• SSR afgiver instruktører til støtte for Hjemmeværnsskolens patruljeuddannelser.

Læs mere om SSR på www.hjv.dk/oe/HVKSSR

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring