Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Politihjemmeværnet sikrer løbere og bilister under DHL-stafetten. Foto: Ulla Sørensen-Mølgaard

Travle dage i Nordjylland

Politihjemmeværnskompagni Aalborg Nord måtte i sidste uge støtte politiet med to vidt forskellige opgaver: bevogtning af et gerningssted og trafikregulering. Opgaverne skulle løses inden for samme tidsrum.

31-08-2015

Af Ulla Sørensen-Mølgaard
 
Indsættelsen af politihjemmeværnsfolk​ til ​DHL-staffetten var allerede planlagt ned til mindste detalje. Over tre aftener skulle Politihjemmeværnskompagni Aalborg Nord støtte Nordjyllands Politi med trafikreguleringen, således at løberne uhindret kunne krydse større veje.

Men så blev ​chefen for kompagniet, kaptajn Bent Ole Sørensen, kontaktet af Nordjyllands Politi tidligt onsdag morgen. Der var behov for en øjeblikkelig indsættelse på en ejendom nord for Aalborg, hvor der var sket en meget alvorlig hændelse.
 
"Efter en time var personellet klar til at gå i gang med at løse opgaven, som bestod i at afløse de politibetjente, der afspærrede alle indkørsler til ejendommen. Denne opgave løste vi indtil midt på dagen", fortæller Bent Ole Sørensen.
 
Onsdag over middag havde politiet fået foretaget de forløbige undersøgelser omkring ejendommen, hvorefter det blev tilladt for familien og andre at komme hen til ejendommen, men ikke indenfor. 
 
Dobbeltvagter
"Vi måtte hurtigt revidere vagtplanen til DHL-stafetten, hvorfra vi havde hentet det fornødne personel. Samtidig måtte vi ud og finde ekstra mandskab, så begge opgaver kunne løses. I løbet af de to følgende nætter var der således nogle, der var nødt til at tage en vagt først på DHL-stafetten og bagefter en vagt på gerningsstedet", siger Bent Ole Sørensen.
 
Hver aften, når mørket faldt på, var sikringen af gerningsstedet overladt til politihjemmeværns-soldaterne.
 
"Politiets teknikere gav flere gange udtryk for deres tilfredshed med, at vi sikrede indgangene til alle ejendommens bygninger, således at de i ro og mag kunne arbejde med sikringen af tekniske spor. Fredag ved 13-tiden forlod de ejendommen, og vi kunne efter en time ligeledes afslutte næsten tre døgns indsættelser på gerningstedet og tilsvarende tre aftener ved DHL-stafetten".
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring