Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Katastrofeøvelse HDSSJ

Det så dramatisk ud, da deltagerne i katastrofeøvelsen øvede førstehjælp. Foto: Christer Holte

Vellykket katastrofeøvelse med Hæren

Frivillige og ansatte fra Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland sørgede for, at værnepligtige fra Hærens Efterretningscenter fik skærpet kompetencerne ved en stor øvelse i weekenden.

24-11-2015

Af Kasper Brøndum Andersen

128 værnepligtige fra Hærens Efterretningscenter (HEC) fik øvet deres færdigheder inden for hjælp til det civile samfund lørdag den 21. november. I Beredskabsstyrelsens ruinby i Tinglev tæt på den tyske grænse sørgede 110 frivillige HJV-soldater fra Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland (HDSSJ), samt en række figuranter, for realistiske scenarier på en stor katastrofeøvelse.

Tilbagevendende støtte til Hæren

Deltagerne fra HEC i Varde havde som afslutning på Hærens Basisuddannelse øvet ”hjælp til den øvrige del af samfundet” hele ugen fra mandag til fredag. Det hele kulminerede med øvelsen, som HDSSJ gennemfører, hver gang der er et nyt kuld HBU’er, der skal hjemsendes, det vil sige hvert halve år.

Blandt andet stod den på redning af sårede og tilskadekomne fra en sammenstyrtet bygning, slukning af brand i halm, håndtering af oliespild og oversvømmelse samt førstehjælp i alle afskygninger, herunder livreddende førstehjælp efter en gaseksplosion. Alt sammen gennemført med sikker hånd af de frivillige HJV-soldater i det Syd- og Sønderjylland.

Rutinerede frivillige på posterne

”Det hele klappede. Alle lederne på de ni poster er frivillige, som har været med næsten hver gang de seneste cirka ti år. Så de ved godt, hvad det her drejer sig om,” siger øvelsens koordinator, kaptajn Anders Sørensen, der er operations og uddannelsesofficer ved HDSSJ.

En af posterne var en info-stand, hvor de værnepligtige fik mere at vide om, hvordan Hjemmeværnet kan være et oplagt sted at holde fast i tilknytningen til Forsvaret og få mere udvikling og kammeratskab. Til det formål fik de blandt andet udleveret en ny folder, som du kan læse mere om via linket til Informationsforum her på siden.

Næste katastrofeøvelse gennemføres 21. maj for et nyt hold HBU’er.

 


Slukning af en halmbrand var et af de momenter, de værnepligtige skulle igennem sammen med frivillige fra Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland. Foto: Christer Holte

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring