Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Hjemmeværnets frivillige chefer var igen i år samlet i kolding. Foto: Ole Friis

Vi er en militær organisation!

Dialogen var i centrum, da Hjemmeværnets chefer var samlet til den årlige chefsamling, hvor fremtidige opgaver og Hjemmeværnets fremtid blev drøftet

19-01-2018

Af Kristian Lykkestrand

Hjemmeværnets frivillige chefer og nogle af de  faste var traditionen tro samlet i Kolding den 13. januar. Der var på forhånd lagt op til en intensiv dag, hvor blandt andet implementeringen af det nuværende forlig, ændringer af ydelsesområdet og mulige opgaver for Hjemmeværnet i fremtiden blev debatteret.




Chefsamlingen var samtidig en god mulighed for den ”nye” hjemmeværnsledelse til at se hovedparten af Hjemmeværnets frivillige chefer i øjnene og give nogle bud på, hvor Hjemmeværnet er på vej hen.

”Vi er en militær organisation og en meget relevant del af det danske forsvar. Det, tror jeg ikke, bliver ændret i det nye forlig. Der vil fortsat være brug for den uvurderlige støtte, I og jeres soldater leverer til Forsvaret, Politiet og Beredskabet”, sagde generalmajor Jens Garly.
At det også i fremtiden vil være et hjemmeværn i forskellige niveauer, var generalen heller ikke i tvivl om.

”For nogle skal der være høje krav både om uddannelse og parathed. Men der skal også være plads til dem, som i kortere eller længere perioder ikke har den samme tid eller lige så høje ambitioner, men stadig gerne vil være en del af Hjemmeværnet”, slog generalmajor Jens Garly fast.

Læs mere om fordelene for de frivillige, når Hjemmeværnet gøres mere digitalt

Forsvarschefen, general Bjørn Bisserup, besøgte også chefsamlingen, og han indledte med at fortælle om sine forventninger til samarbejdet med Hjemmeværnet i fremtiden. En fremtid hvor Hjemmeværnets fokus fortsat skal være på støtten til Forsvaret. En uvurderlig støtte som forsvarschefen kun havde tak, ros og stor beundring over for.




Eftermiddagen bød bl.a. på  en briefing og efterfølgende drøftelse af ændringer på ydelsesområdet, herunder tilkendegivelser fra en række mødedeltagere.
Derefter var der gruppedrøftelser om  værtsnationsstøtte, som er en mulig ny opgave for Hjemmeværnet i fremtiden. Værtsnationsstøtte eller ”host nation support” er de opgaver, som er relateret til at hjælpe allierede styrker under korte eller længere ophold i Danmark. F.eks. i et scenarie hvor store dele af Hæren er indsat i NATO’s nærområde, og Danmark samtidigt udpeges til modtageland for NATO-styrker.

Gruppernes opgave var at brainstorme på opgaverne, og hvad der skal til for at kunne løse dem, både hvad angår uddannelse og materiel.
Som sidste år var der også opstillet nogle stande, hvor sagsbehandlere fra Hjemmeværnskommandoen i pauserne svarede på spørgsmål vedrørerende det nye design og digitaliseringen af de administrative processer.
 

Læs mere om den nye designlinje og det nye logo





Den kommitterede benyttede også lejligheden til at give et samlet tak til de fremmødte chefer:
”Jeg er meget imponeret over det store engagement, jeg har mødt på min rundtur i Hjemmeværnet som ny kommitteret. Desuden er jeg imponeret over den store støtte, I leverer til Forsvaret og samfundet. Det vil jeg gerne sige jer stor tak for. Jeg glæder mig til at lære jer og jeres soldater endnu bedre at kende i det kommende år,” sagde Søren Espersen.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring