Topbanner

Nyhed

Vil du til Irak?

Hjemmeværnet skal også stille instruktører til Operation Inherent Resolve (OIR) hold 6, som skal udsendes til Irak til august 2017. Du kan søge, hvis du er frivillig i Hjemmeværnet eller har reservekontrakt med Hjemmeværnet eller Forsvaret.

17-03-2017

Af Carsten Christiansen, Center for Stabiliseringsindsatser

Hjemmeværnet skal stille instruktører til det danske træningsbidrag, der er en del af Operation Inherent Resolve. Hold 6 skal udsendes til Irak til august 2017.

Personellet skal indgå som instruktører og træne irakiske sikkerhedsstyrker – i lighed med de instruktører, der lige nu er i Irak på OIR hold 5. Træningsbidraget er placeret på Al Asad Airbase i Irak, som ligger ca. 200 km vest fra Bagdad.

Udsendelsesperioden vil være ca. seks måneder i perioden august 2017 til februar 2018. Forud for udsendelsen gennemføres der supplerende militær uddannelse samt resterende opstilling. Efter udsendelsen vil der være en afviklingsperiode.
Kontraktperioden begynder forventeligt 15. maj 2017.

Er du interesseret i denne opgave? Så kan du her læse mere om, hvad det kræver.

Det skal du kunne

For at komme i betragtning til udsendelsen skal du kunne honorere følgende krav:

  • Være en robust og erfaren instruktør, som kan undervise i basale infanterifærdigheder på enkeltmands- og gruppeniveau på engelsk
  • Være en robust og erfaren befalingsmand/officer fra Hjemmeværnet og/eller Forsvaret på gruppe- og/eller delingsniveau
  • Have gode engelskkundskaber
  • Kunne bestå Forsvarets Fysiske Test, basiskrav.

Det kan jeg – hvad gør jeg?

Hvis du er interesseret i opgaven, skal du kontakte dit distrikt eller LFA. Det er nemlig distrikterne/LFA´erne, der skal screene og godkende indstillingen af kandidaterne. Du skal forvente, at distrikterne skal have din ansøgning senest i løbet af uge 14/2017.

Ud over at du skal kunne honorere ovenstående krav, skal dit distrikt vurdere dig i forhold til fysik, instruktørfærdigheder, føringsvirke og samarbejde.

Når distrikterne har meldt kandidater ind til Center for Stabiliseringsindsatser, vil en udvalgt pulje blive inviteret til en afprøvningsdag lørdag den 22. april 2017 med henblik på udvælgelse.

Der vil du bl.a. komme igennem:

  • Afprøvning af instruktørfærdighed og førervirke
  • Test i engelsk
  • Gennemførelse af individuel samtale
  • Hvis du er interesseret i opgaven, men ikke har mulighed for udsendelse i august 2017, er vi alligevel interesseret i at høre fra dig. Angiv blot i din ansøgning, at din interesse gælder evt. senere hold.

NB!
Du kan ikke deltage i afprøvningen uden at være indstillet via dit distrikt.
Du er ikke garanteret at komme med på afprøvningen, selv om dit distrikt har indstillet dig.

Interesseret?
Du kan læse meget mere om opgaven i dette informationsmateriale. Her finder du også oplysninger om, hvem du skal kontakte, hvis du har spørgsmål:

INFO-materiale til FRIV el. PSN-R vedr. OIR6


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224