Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Den voldsomme brand begyndte i går aftes ved 21-tiden i to tanke med palmeolie, der muligvis er revnet. ​Foto: Peter Kronborg

Voldsom oliebrand i Fredericia Havn

Hjemmeværnet har siden i nat haft mere end 60 mand indsat i området ved havnen. Politiet frygtede en overgang, at de brandvarme tanke kunne eksplodere, og derfor skulle de nærmeste beboere evakueres.

04-02-2016

 

Af Christine Dahl

Siden kl 3 i nat har hjemmeværnssoldater fra Fyn, Syd- og Sønderjylland samt Sydøstjylland været indsat til støtte for politiet ved Fredericia Havn. Og indsættelsen er ikke afsluttet endnu.

"Vi har 64 mand indsat lige nu til at foretage afspærringer og trafikregulering", fortæller kaptajn Michael Laursen, vagthavende ved Totalforsvarsregion Fyn, Syd- og Sønderjylland.

Den voldsomme brand begyndte i går aftes ved 21-tiden i to tanke med palmeolie, der muligvis er revnet. To personer kom herved til skade og måtte køres på skadestuen.

På grund af en overhængende eksplosionsfare var det i går aftes ikke tilladt at færdes i den sydlige del af byen, og folk blev bedt om at holde døre og vinduer lukkede. Politiet valgte endda at evakuere de 250 nærmeste beboere, der skulle tilbringe natten på Fredericia Idrætscenter.

Togtrafik indstillet
Her til morgen var tankene så tilpas afkølede, at politiet ikke længere frygtede en eksplosion, og de evakuerede kunne vende hjem igen. Morgentrafikken var dog særdeles påvirket af fortsatte omlægninger og afspærringer i området syd for havnen. DSB valgte desuden foreløbig at indstille al togtrafik sydover, da skinnerne fører tæt forbi det brændende område.
 
"Hvor længe indsættelsen skal fortsætte er usikkert lige nu, men kl 13 er der indkaldt til møde i den lokale beredskabsstab hos Sydøstjyllands Politi", siger kaptajn Michael Laursen.
 
Der er i øjeblikket ikke nogen tidshorisont for bekæmpelse af branden, oplyste Sydøstjyllands Politi her til morgen i en pressemeddelelse.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring