Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Hjemmeværnssoldater trænede indtrængen i rum under Øvelse Grøn Kriger på Høvelte Kaserne. Foto: Michael Aagaard Jenen 

Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjælland på Grøn Kriger

Distriktsøvelsen Grøn Kriger gav ikke kun nye og forbedrede færdigheder. Den er også med til at skabe sammenhold blandt hjemmeværnssoldaterne.

12-06-2017
 
 Af Michael Aagaard Jensen
 
”Dør lige foran,” lyder meldingen, da hjemmeværnssoldater fra Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjælland netop er brudt ind i et nyt rum. I magasinerne på geværerne er der blå farvepatroner, kaldet FX. Et sted inde i bygningen ved Høvelte Kaserne venter fjenden.
Bag døren møder hjemmeværnssoldaterne modstand. En af delingens soldater falder, inden kammeraterne får nedkæmpet fjenden med blå farve.
 
Kampen i de trange rum var et af de momenter, som hjemmeværnssoldaterne var igennem under Øvelse Grøn kriger fra onsdag den 7.-11. juni. I alt omkring 160 hjemmeværnssoldater fra det nordsjællandske distrikt trænede her alt fra kamp fra stilling, bevogtning af lejr og indtrængning i rum med FX våben.
 
Tester kompagniets uddannelsesniveau
 
Ifølge distriktschef, major Kenneth Myrup, har øvelsen to formål. Det ene er at teste kompagniernes uddannelsesniveau.
 
”Vi har soldater med mange forskellige funktioner som eksempelvis politihjemmeværnssoldater, motoriseret overvågning og patruljesoldater. Og så har vi hundeførere og et stabskompagni med stab og logistikfolk. Her tester vi deres samarbejde, så vi får afklaret, hvad der skal arbejdes videre med,” siger Kenneth Myrup.

Træning af de basale soldaterfærdigheder var et vigtigt formål med øvelsen, og der var plads til, at deltagerne prøvede tingene af. Foto: Michael Aagaard Jensen
 
”Jeg har ikke nogen forventning om, at de går ud og laver det perfekte. Tværtimod vil jeg blive skuffet. Men jeg synes faktisk, de gør det godt,” fortæller Kenneth Myrup.
 
En vigtig brik
 
Det vigtigste formål på distriktsøvelsen handler dog om noget helt andet.
 
”Vi skal vise hinanden, at vi er et stort distrikt, at vi har mange specialer, og vi er en mangfoldig organisation, hvor vi indbyrdes er afhængige af hinanden. Så vi vinder rigtig meget ved de store øvelser, der er med til at skabe sammenhold,” understreger Kenneth Myrup.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring