Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

I grupper af to mand føres vandslanger i et bestemt mønster, så hele det varme areal kan blive dækketFotograf: Hung Van Plungklang Nguyen

”Tusind tak for indsatsen”

Nordjyllands Beredskab har absolut ikke glemt den massive støtte, de fik af Hjemmeværnet og andre samarbejdspartnere i forbindelse med den kraftige brand, der hærgede området ved Lille Vildmose syd for Aalborg i slutningen af juli.

20-08-2018


Af Christine Dahl

Det, der startede som en stor markbrand ved Dokkedal, blev hurtigt til en underjordisk brand, der spredte sig i den udtørrede mosejord tre meter under overfladen. 

Det betød, at slukningsarbejdet var voldsomt krævende, og at mange brandmænd og frivillige måtte knokle i døgndrift i de brændende nordjyske marker.​​ Her fortæller en hjemmeværnssoldat fra kompagniet Cimbrer om den hårde, og ikke helt ufarlige, opgave.​

Efterfølgende har Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland, der stillede frivilligt mandskab til at forhindre den truende katastrofe, modtaget rosende ord fra direktøren fra Nordjyllands Beredskab, Diana Sørensen:

Kære alle

Bestyrelsen og ledelsen af Nordjyllands Beredskab vil gerne sige jer tak for den kæmpe indsats I bidrog med under branden i Dokkedal i uge 30.

Branden blev nedkæmpet og slukket gennem et fantastisk samarbejde mellem brandmænd og frivillige fra hele Nordjylland, medarbejdere fra Beredskabsstyrelsen i Thisted og Herning, medarbejdere fra Forsvaret både Flyvestationen og Hjemmeværnet, Nordjyllands Politi, Aalborg Kommune ved Miljø- og Energiforvaltningen samt Gader & Veje og private samarbejdspartnere.

Det er med stolthed og glæde at vi kan konstatere, at det stærke samarbejde fungerer, og at vi på tværs af faggrænser og organisationer formår at finde løsninger, der giver resultater.

Igen tusind tak for indsatsen – det sætter vi utrolig stor pris på. Fortsæt det gode arbejde – vi glæder os til samarbejdet fremover.

Jeg håber I vil viderebringe denne tak til det mandskab, der deltog i indsatsen.

Med venlig hilsen

Nordjyllands Beredskab

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring