Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Flyverhjemmeværnet - nu med kommunikation til flyene

Nye fly, dog ikke

Hvordan får man soldater til, at tale i radio? Man bruger LEGO klodser.

19-05-2018

​En dag med perfekt vejr, god stemning og ikke mindst hovedbrud er netop overstået.

På uddannelses dagen var hovedformålet kommunikation og signal tjeneste. Og da ikke alle er lige klar på og tale i radio, så måtte der tænkes alterntivt.

Først lidt simpel kommunikation med eksercits og dernæst kommunikation med LEGO klodser. "LEGO klodser! jamen vi er soldater!" Ja måske, men formiddagen viste at selv simple samlesæt med LEGO kunne være en udfordring, når det skulle samles med brugsanvisning via radio.

Soldaterne fra Hjemmeværnseskadrille 240 (HVE 240) måtte hurtig sande, at dette er en diciplin der kræver klar og tydelig komunikation over radioen.

På alle niveauer blev der tænkt tanker, bandet lidt og ikke mindst men masse "Gentag signal, skift".

Udfordringen kom alle til gode, og selv kommadostationen (KSN) havde sit og se til, da der skulle føres log over signalerne.

Efter en travl formiddag med LEGO klodser skulle de finpudset evner inden for kommunikation, afprøves ved en god lang opgavemarch. Hvilken gav anledning til smil, grin og for nogle, en lille omvej.

Og findes der en grad som "klods major"... HVE 240 fandt i hvert tilfælde et muligt emne.







 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring