Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​DOC og DUE får overrakt eskadrillens fane

Eskadrille 270 får tildelt FANE

Fredag den 15. juni (Valdemarsdag) blev dagen, hvor eskadrillen blev tildelt en FANE af Danmarkssamfundet (DS)

17-06-2018
Af Steen Hossmann

Efter at have søg DS om tildeling af FANE, kom der den 13. juni meddelelse fra DS, at eskadrillen var bevilget en fane, der ville blive tildelt på Valdemarsdag den 15. juni kl. 1900 ved arrangementet på Gammeltorv i Aalborg.

Dagen oprandt. DOC og DUE mødte op i uniform fin for at modtage fanen på vegne af HVE 270 og for også at vise den lyseblå farve.

Efter tildeling af fanen til HVE 270 samt 8 andre modtagere gik alle deltagerne gennem byen med flere orkestre og vendte tilbage til Budolfi kirke, hvor alle fanerne blev ført ind i kirken, og hvor der blev afholdt en flot og meget stemningsfyldt Fane-gudstjeneste.


                                  "Opstilling ved Budolfi kirke"



                               "Alle fanemodtagere var placeret samlet i kirken"

Efter fane-gudstjenesten blev eskadrillens nye fane rullet sammen for at blive bragt til HG 67 på FSN Aalborg, og en rigtig flot og begivenhedsrig aften var slut.

Tilbage står nu at skulle planlægge for den egentlige indvielse af Fanen ved et fælles eskadrillearrangement og mere omkring dette senere.

Vi skal også have broderet eskadrillemærke og eskadrillenavn på fanen, men da der på højere plan (Kommandoen) arbejdes på, at alle enheder i HJV skal have nye mærker, afventer vi lige resultatet af dette.

Fakta

Hvert år den 15. juni på Valdemarsdag overrækker Danmarkssamfundet faner rundt omkring i Danmark
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring