Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Mange ansøgere i 2017

7 Piloter, 4 MSO’er og 7 GST’er er i år fundet egnet og efterfølgende optaget i eskadrillen. De kan se frem til et intenst forløb med funktionsuddannelse, øvelse og indsættelser i 2018.

15-12-2017

Skrevet af ”JET”, chef for uddannelsessektionen ved eskadrille 270.

En GST er ”Ground Support Technician”, og ansvarlig for eskadrillens fly på jorden. GST’en klarmelder flyet før afgang, og er besætningens livline til jorden mens flyet er i luften. GST’en får enderne til at mødes, og har en uddannelse i pleje og vedligehold af flyet, samt betjening af radio- og videojordstationer til eskadrillens særlige krypterede video-downlink system. GST’en kan i nogle tilfælde indgå i besætningen ombord på flyet under missioner hvor et ekstra sæt øjne er påkrævet, men normalt er han på jorden.

En MSO er ”Mission System Operator” eller sensoroperatør – dvs. han betjener flyets komplekse sensorudstyr ombord under operationer i luften. MSO’en skal kunne have overblik som en høg, og multitaske som en blæksprutte, idet han kommer til at bruge både arme og ben til at betjene de mange radioer og andet udstyr ombord. Af samme grund bliver MSO kandidater underkastet en særlig screening ved Forsvarets Personeltjeneste, for at sikre at nye kandidater besidder de egenskaber der skal til før den krævende uddannelse påbegyndes.

En militær baggrund kan være en stor fordel for de der søger optagelse som Pilot, MSO eller GST. Ansøgere uden militær baggrund skal gennemgå hjemmeværnets grundmilitære uddannelser (LPU1-4), samt en befalingsmands uddannelse, før de kan påbegynde den egentlige funktionsrelaterede uddannelse på flyet.

Operative besætningsmedlemmer skal årligt bestå eskadrillens idrætskrav, ved enten at svømme 1000m, eller bestå forsvarets idrætsprøve og der efter svømme 200m.  

I optagelsen lægges stor vægt på kandidatens kvalifikationer og erfaring, men evnen til at kunne samarbejde i en besætning under komplekse operationer i frivilligt regi vægtes også højt.

Vi glæder os over at kunne byde vores 18 nye frivillige kollegaer velkommen ombord!​

Fakta

Vil du vide mere om uddannelserne i eskadrille 270?

Kontakt JET ved uddannelsessektionen på: FHV-270-CHT@mil.dk

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring