Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Pressemeddelelse

Summer Camp

Kommandobefalingsmand ved hjemmeværnseskadrille 275 Pernille Johnsen Pedersen deltog hen over sommeren i et af Flyverhjemmeværnets mange kurser.
Vi bringer her et interview med Pernille.

20-08-2017

​Af rekrutteringsofficer Kirsten Jul

 

Pernille hvor var du på kursus?
Jeg var på Kursus på Slipshavn ved Nyborg på Fyn.
Hvilket kursus var det?
GV1 (Før hed det ABK –alment befalingsmandskursus)
Hvor længe varede kurset?
5 dage fra mandag kl. 08.00 til fredag kl. 12.00. Selve GV1 kurset tog kun 2 dage og derudover var vi så heldige at lære at tage imod 3 befalinger og derefter lave 3 befalinger og give 3 befalinger til de andre kursister samt instruktøren, noget man normalt først lærer, hvis man tager GF kurset (gruppefører-kursus).
Hvor mange deltagere var der på dit hold?
Ved start var vi 12 personer. To skiftede til et andet kursus på dag 2, men vi var 10 som afsluttede kurset og gennemførte. Heraf var der 2 kvinder og 8 mænd.
Var kurset Q-givende? Hvordan? Dvs. hvad skulle gennemføres for at opnå Q (kursusbevis)?
Kurset er Q givende, men er først blevet det her i 2017 på Summer camp. Jeg deltog på ABK på Summer Camp 2016, hvor man ikke kunne få et Q for det.  
For at opnå at gå fra kurset med et Q skal man:
- Kunne være fører for menige medlemmer og vise at det er ”mig” som har styr på tingende, samt kunne videregive de korrekte oplysninger, informationer som gives fra GF (gruppefører), samt kunne svare på spørgsmål. Derudover skal man kunne tage styringen og tage ansvar, når GF ikke er der eller er i gang med andre opgaver.
- Man skal kunne lede samt styre gruppen ved blandt andet at gøre klar til kamp i de forskellige formationer, kunne gøre klar til stillingsskifte og have styr på de forskellige stillinger, som kan anvendes, samt kunne udpege sikringsretninger mmm. Man skal vide hvad de forskellige tiltag indebærer og man skal kunne forskyde til andet mål efter nærmere ordre. Disse ting skal man kunne gøre selvstændigt og i samarbejde med GF.
-Man skal have kendskab til hvad en 5-punkts-befaling er, samt hvordan den er opbygget og struktureret.
 
Hvordan var stemningen på holdet?
Der var rigtig god stemning. Alle kunne snakke, samarbejde, hjælpe og støtte hinanden og der var plads til sjov og god humor, så humøret var højt og alle var motiveret og havde gåpåmod.
Hvad synes du om undervisningsformen?
Jeg synes, at det var rigtig spændende både det teoretiske og praktiske og det hele gav god mening. Alle menige medlemmer burde have sådan et kursus, da det kan gavne alle og man får nogle forskellige udfordringer og opgaver, som kan være svære at håndtere, hvis man ikke har dette kursus. 
Har du nogle kommentarer til kursusforløb – godt – dårligt?
Det var nogle virkelige gode instruktører som havde styr på undervisningen og som var gode til at få alle med, samt støtte og hjælpe alle, da der var et par stykker på holdet, som var ordblinde. De var gode til at fortælle en hvad der var godt, mindre godt og hvad der kunne arbejdes videre med fremadrettet.
Det er rigtig dejligt at flere fra FHV (flyverhjemmeværnet) og Hjemmeværnsskolen havde lyst til at komme forbi og se undervisningen samt spørge kursisterne om det er godt, om det giver mening og om noget kunne være bedre.
Hvad vil kurset betyde for dig fremover?
Det vil betyde at jeg er klædt bedre på i form af, at jeg kan lede en gruppe, tage imod befalinger, give befalinger og lave befalinger. Derudover har det givet mig meget mere selvsikkerhed, gåpåmod og vist mig, at jeg kan meget mere end jeg selv tror. Jeg har lært mig selv bedre at kende, samt lært at det er okay at hæve stemmen engang imellem for at få folk til at høre efter hvad man har at sige.
Jeg kan også bruge denne viden fra kurset til at kunne hjælpe og støtte kommende førere i Hjemmeværnseskadrille 275, da det også vil være noget, at de skal igennem i forhold til deres kommende uddannelse.
Sidst men ikke mindst giver det en masse nye bekendtskaber og ubeskrivelige hyggelige sociale begivenheder at deltage på Summer Camp, som gør at man har lyst til at deltage år efter år. Jeg vil helt sikkert forsøge at få flere med fra HVE275, så de også får denne unikke oplevelse.
Tak til Pernille, som tydeligt har fået en oplevelse, hun sent glemmer.
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring