Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Juleafslutning i eskadrille 277

2017 synger på sidste vers, og vi er alle ved at gøre klar til julen, men det er også tid til at se på, hvad vi nåede i år

09-12-2017
Med disse ord indledte eskadrillenchef (EC) Michael Rauh års afslutningen på Hjemmeværnsgården, og bød 28 af eskadrillens medlemmer velkommen til nogle hyggelige timer, med et glas hvidvin til Dronningens skål. Hvor alle i eskadrillen også var inviteret til at deltage, med flæskesteg, ris a la mande med mandelgave og efterfølgende kaffe, småkager og slik  (NB en enkelt havde dog gemt mandlen fra sidste år!) Efter fyldte maver og en gårdtur for dem der har rygetrang og lidt frisk luft var det blevet tid til eskadrillechefens tale: ”Hvad nåede vi i år 2017?

Som ny EC er det tid til forandringer og fornyelse. Dette er også sket ved at vi blandt andet ikke har faneindmarch med Kongesangen, grundet fanen hører hjemme her på Hjemmeværnsgården, men derimod Dronningens skål, hvor alle tilstedeværende drikker helt ud. Forandringer har der også været på andre måder indenfor befalingsområdet, hvor dette også har givet forandringer indenfor personelområdet med rokeringer og tilpasninger i forhold til de opgaver eskadrillen og vores samarbejdspartnere har. Hvor der kun er kommet ros til vores indsats som frivillige, hvor blandt andet udsendt Hjemmeværnspersonel fra HVE 277 har høstet stor anerkendelse for deres alsidige faglighed. EC Michael Rauh omtalte også vigtigheden af, at vi alle forsat ville benytte hinandens ressourcer og kompetencer.     
Det handler om de faglige kvalifikationer, uddannelse, metoder og erfaringer som vi alle er i besiddelse af, også bruges i eskadrillen for at løse de mange kommende opgaver i 2018, og dermed også nå et mål for 2018. Stuehuset på hjemmeværnsgården har i 2017 gennemgået en stor gennemgribende renovering, gennemført af frivilligt personel og står i dag brugbart til mange formål, for grupper, delinger og enheden fremover.  

 


Derefter var der tildeling af mærker og pokaler til:                                                                                                                                                                         
  1. Feltskyttemærke: Ryan F. Kristensen
  2. Pokaler for årets medlemmer 2017 tilfaldt: Steen Lindholt Hansen & Anne Mette Brokholm
  3. Årets skyttepokal tilfaldt: Valde (John Valdemar Nielsen)
  4. Årets bommert tilfaldt: Steen Lindholdt Hansen 
Oluf Eriksen (billedet), HVE 277's alderspræsident og ex-pilot i Flyvevåbnet, gennemgik tiden i Flyverhjemmeværnet fra 1947 til i dag, og høstede stort bifald for sin gennemgang af tiden.                                                           
MG Jesper Bonefeld tilkendegav, at HVE 277 havde et stort sammenhold og kammeratskab, som andre nok ville misunde os. Han ville  gerne medvirke til, at dette vil forsætte, med et ønske om en Glædelig Jul og et Godt Nytår for alle i Flyverhjemmeværnet og et på gensyn i 2018.
 
STHJ/HIST.  Valde

​ 

Fakta

Eskadrillen holder hvert år juleafslutning med tilbageblik på årets aktiviteter, udvikling og status. Medlemmerne samles på Hjemmeværnsgården i Karup til fællesspisning og julehygge
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring