Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hjemmeværnssoldat på 72 år overfaldet 11 gange

Det kræver en stærk psyke og fysik at uddanne sig som bevogtningsassistent (bevass) i forsvaret, alting skal overvejes, inden  der gribes til handling

20-02-2017
Dette fik 11 nye bevogtningsassistenter afprøvet i den forgangne tid ved AFTC Karup, hvor de dygtige instruktører havde tilrettelagt et virkelighedstro kursus, for den enkelte kursist i starten af februar 2017.                                                                                                                                   
Her fik bevogtningsassistenter afprøvet alle mulige og utænkelige aspekter, som den enkelte kunne blive udsat for og skulle handle efter, måske også med en anholdelse til følge, under lidt voldsomme former.

Dette kræver derfor robust personel som momentstøtte, men også en indlevelse i opgaven, der kan veksle meget fra den enkelte bevogtningsassistenters vurdering og løsning af opgaven, hvor resultatet gerne skulle blive på den mest hensigtsmæssige og skånsomme måde af det indlærte til opgaveløsningen.

Den skånsomme måde fik jeg at mærke ved 11 gange at komme i klammeri med bevogtningsassistenter, dog på forskellig måde og under stor protest at blive revet, kradset, sparket, næsevredet, trykket under ørerne, slag med stav, vredet arme og ben, inden håndjern også kom i anvendelse, og lidt peberspray. For derefter at få at vide at man var anholdt og ikke behøver at udtale sig, under en forsat kraftig protest.    
                                                                 


NB: De værste slag bliver dog opfanget af dragten jeg havde på, hvor bevægelsesfriheden i dragten begrænses, men alligevel kan man få nogle gule og blå mærker, m.m.   

Hvor jeg må erkende at alle bevogtningsassistenter gik til den med stor lyst, til at nedkæmpe en så voldelig person som mig, selv tøserne brugte deres kampvåben med at kradse og knibe.

Min kone spurgte da jeg kom hjem, om jeg havde været oppe og slås med løver, da hun syntes jeg så farlig ud i ansigtet og på kroppen. " Nej sagde jeg, det er kun de nye bevogtningsassistenter som afprøver deres viden og kunnen på mig "på en meget skånsom måde."  

STHJ/HIST. Valde HVE277

​​​​​

Fakta

John Valdemar Nielsen er historiker og en de mange aktive seniorer, der altid melder sig med fanen når der mangles figuranter overalt i Hjemmeværnet og Forsvaret - og han er ikke bange for'''tæsk"
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring