Topbanner

Nyhed

​LUNA set fra 34m højde på Falcks stige

STOR TOTALFORSVARSUDSTILLING PÅ SVENDBORG HAVN

I weekenden den 10. - 11. juni blev der afholdt en stor totalforsvarsudstilling på Sveneborg Havn. Det  var 3. år Hjemmeværnet med samarbejdspartnere fra bl.a. Falck Beredskabet, m.fl. gennemførte dette arangement.

13-06-2017

Udstillingen blev opbygget fredag aften i strålende regnvejr. Telte og indhegninger var klar til lørdag morgen, hvor det så var strålende solskin og pragtfuldt vejr hele dagen og også søndag. En patrulje fra HHJV havde holdt vagt om natten, så ikke uvedkommende skulle komme inden for afspærringerne.


Kl. 8.10 mødte Beredskabet fra Haderslev med tre store køretøjer. Falk kom med deres køretøjer næsten samtidig. To flittige og hårdt arbejdende damer fra Hærhjemmeværnet havde været tidligt oppe og klaret morgenmad til alt deltagende personel mellem kl. 08.00 og 09.00. Resten at udstillingen og aktiviteterne blev hurtigt gjort færdige, så ustillingen kunne åbne, som annonceret, kl 10.00. Det skete ved at alt hvad der kunne tude på køretøjer og skibe blev aktiveret så det kunne høres over hele Svendborg.


Så kom der gang i aktiviteterne. Marinehjemmeværnets tambourkorps gik en tur gennem gaderne, ledaget af PO samt HJV soldater, der uddelte flyers til folk i byen.

Hærhjemmeværnet havde lavet en handlebane til børn. Den blev brugt rigtig flittigt og fler børn skulle lige prøve den flere gange for at se om de kunne forbedre deres gennemløbstid.


Hærhjemmeværnet lavede en udstilling med våben, viste deres FIK (Fleksibelt Indsats Køretøj) frem, en PMV (Pansret Mandskabs Vogn) var kørt til Svendborg samt flere forskellige køretøjer. Der indgik også bevogtningsøvelse med skyderi på havneområdet.


Marinehjemmeværner holdt åbent skib på MHV 810 LUNA og der var rigtig godt besøg både lørdag og søndag. Folk kunne booke ture med MIF 02 HOLMEN eller med gummibåden for en lille tur på Svendborg Sund. Der var konstant kø for at komme ud at sejle.

Der blev holdt øvelse i vandet og land for at demostrere hvad de forskellige enheder kan byde ind med når uheldet/ulykken er ude.

Falcks 34m høje stige var meget populær og kørte op og ned hele dagen.

Ambulance SYD og en lægebil var forbi flere gange, når de lige havde et pusterum, så man kunne se hvordan en ambulance er indrettet.

Desværre var det ikke lykkes os at ”lokke” et af Søværnets skibe til havnen.

Weekendens succes var ikke til at tage fejl af, så der bliver helt sikkert en 4. gang om et år.

Vi siger tak til alle medvirkende for godt samarbejd og hyggeligt samvær og håber at vi ses næste år.

 

 

Fireårrige Laure med sit dipolm for gennemført handlebane

Fakta

Falck mødte med to enheder Beredskabet fra Haderslev tre store køretøjer med udstyr HHJV viste en FIK – en PMV – en MAN 8 MHV viste MHV 810 LUNA og MIF 02 HOLMEN

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224