Topbanner

Nyhed

4. maj kampagne

"I dette øjeblik meddeles det, at Montgomery har oplyst, at de tyske tropper i Holland, Nordvesttyskland og i Danmark har overgivet sig."

27-04-2015
4. maj i år kl. 20:36 er det præcis 70 år siden at dette historiske budskab blev oplæst af Johannes G. Sørensen. Siden da har denne dato altid været lig med befrielsen fra 5 lange år under tysk besættelse, modstandskamp og mangel på næsten alle slags varer.
Hjemmeværnet vil meget gerne promovere den tradition der fulgte af folkefesten 4. maj 1945, med at sætte lys i vinduerne for at fejre befrielsesdagen som opstod efter krigen.
Det sker primært via nyheder på hjv.dk og opslag på Facebook – samt med den plakat, der kan ses et billede af på siden her.
 
Et led i kampagnen er at få hjemmeværnssoldaterne til at dele deres lysfoto på Hjemmeværnets Facebook-side. I denne uge kommer der derfor denne nyhed på hjv.dk samt opslag og nyt coverfoto på HJV Facebook-side.

Næste uge kommer der så et nyt opslag på facebook siden på selve dagen senere samme dag følger så endnu et opslag som opfordrer facebook brugerne til at dele deres lysfoto på siden.
Den 5. maj afsluttes der med en opsamlende nyhed på HJV:DK

I linje med kampagnen skal der her lyde en opfordring til at alle frivillige i flotillen sætter lys i vinduet 4. maj og gerne tager et billede som I vil vise på facebook siden. Tanken hermed er at der kan laves et separat billedgalleri på siden, visende alle jeres og andres billeder - samt efterfølgende laves en artikel til HJV magasinet.

Fakta

Klokken 20:36 oplæstes frihedsbudskabet fra London til det besatte Danmark. Det var på denne aften at folk spontant rev mørklægningen ned og lod lyset skinne ud på gaderne. Dette har siden været en tradition på 4. maj.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224