Topbanner

Nyhed

Freden på Masnedø blev forstyrret af sirener fra brandbiler og alarmer fra MHV 803 ARIES

Brandøvelse på MHV 803 ARIES

28 maj 2016 fik brand- og redningspersonel fra Midt- og Sydsjællands Brand or redning (MSBR) en udfordrende øvelse ombord på MHV 803 ARIES.

28-05-2016
WP_20160528_09_16_43_Pro.jpgHvordan udfordres rutinerede røgdykkere og indsatsledere i en cirkeløvelse? 

Som del af en øvelse, hvor der indgik flere elementer, benyttede øvelsesledere fra MSBR sig af Marinehjemmeværnsfartøj MHV 803 ARIES som moment i øvelsen. Deltagerne i øvelsen talte mandskab fra Vordingborg, Møn og Præstø Brand og Redning. 

I fire omgange lød alarmen til mandskabet, meldingen de fik var "brand på båd ved Vordingborg Marinecenter Masnedøvej 4, 4760 Vordingborg. 

Ved ankomsten blev indsatslederen mødt af fartøjets fører der, forståeligt, var ivrig efter at få brandfolkene i gang, han havde trods alt mandskab på fartøjet der skulle op, og meget gerne i live. Indsatslederens første opgave var at få overblik over situationen, få fartøjets fører til at falde så meget til ro, at de kunne bruge hans viden til at finde ud af, hvad der skete og hvordan hans mandskab kunne indsættes. Det var ikke en let opgave og ind i mellem var det også nødvendigt, at få fartøjets fører ført væk, så brand og redningsmandskabet kunne komme til at udføre deres opgaver. 

Brand og Redningsmandskabet fik ikke opgaveløsningen forærende. Ombord på fartøjet manglede der en motorpasser, der med høj sandsynlighed var et sted nede i motorrummet, der manglede også en anden gast, og han var vist nok et eller andet sted i messen eller ude i lukaferne i stævnen. Det kunne også være at han var inde på badeværelset, han var i hvert fald ikke ude på dækket. Mandskabet blev sat ind i et trængt miljø med mange kroge og hindringer. Sigtbarheden i motorrummet var nærmest lig nul, da det hele var fyldt med kunstig røg og yderligere "forurenet" med røde rotorblink og konstant hylende sirener fra skibets alarmer, så mandskabet måtte kommunikere med håndtegn til hinanden. Som en ekstra bonus måtte Brandfolkene erkende, at deres radiokommunikation ikke gik så godt igennem skibets skrog, som de kunne have ønsket. 

Det blev til en god øvelse hvor især indsatslederne blev presset ud i nogle uvante situationer, hvor de blev nødt til, at tilpasse sig situationen og miljøet løbende. Alt i alt en rigtig god øvelse for brandfolkene og en lidt anderledes oplevelse for flotillens gaster. 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224