Topbanner

Nyhed

HVF 256 kaldt ud på SAR

Selvom det ikke ligefrem er sæson for lystesejlere, så er der alligevel nogle derude på vandet, og de kan også komme ud for at skulle hjælpes.

13-12-2015

Decemberhyggen blev på den her søndag aften sat på pause, da flotillen klokken 18.41 blev alarmeret af JRCC (tidligere Søværnets Operative Kommando). En lystsejler med to personer ombord, der havde udnyttet det fine, men kolde vejr havde tabt skruen og lå nu for anker ved Skippergrunden ud for Vordingborg og kunne nu ikke komme videre. 

En gummibådsbesætning blev sendt afsted og var på vej mod havaristen klokken 19.20, de fik kontakt med havaristen 19.36. Her kunne de konstatere, at der ikke var tale om en tabt skrue, men om et løst stævnrør der er alvorligt nok i sig selv.

Havaristen fik strammet stævnrøret nok til, at han kunne starte op og sejle mod Vordingborg sydhavn af egen drift, godt nok langsomt men dog fremad. Gummibåden blev ved havaristen for en sikkerheds skyld og fik fulgt dem ind til havn.

Klokken 20.31 kunne havaristen lægge til i havnen og gummibådsbesætningen kunne returnere til MHV 803 Aries. 

Heldigvis var vejret på den gode side, det var stille, ingen sø og ingen vind, det kunne sagtens have været meget værre på denne årstid. Så selvom gummibådsbesætningen var på en skarp opgave, det gik langsomt på vej ind til havnen og det var koldt, så var det en flot aften med stjerneklar himmel alligevel, og det endte godt. Så bliver det ikke meget bedre.


Fakta

SAR Search And Rescue: Redningsopgaver til søs. En af de opgaver som Marinehjemmeværnets fartøjer oftest kaldes ud på.
 

 Seneste nyheder

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224