Topbanner

Nyhed

Feltøvelse 2017

Feltøvelse 2017, uddannede i Bevogtning, forskydning, skydning og beredskabsområde

03-10-2017

Øvelsen i år var tilrettelagt, så vi uddannede os lige fra den menige soldat og hele vejen op. Bevogtning, forskydning, skydning og beredskabsområde var de elementer, der skulle øves.

 Gruppeførere, delingsførere og officerer havde lagt sig i selen for, at så mange som muligt slap den civile hverdag og trak i uniformen i 30 timer. Parolen er, at det er vigtigt, at vi uddanner os, vedligeholder uddannelsen og træner sammenhold og korpsånd. Alt dette til gavn for civilbefolkningen og Danmark.

 Jeg havde personligt set frem til et stort fremmøde, da der var mange positive tilkendegivelser fra hele kompagniet. Desværre blev vi kun 37 forskellige soldater, og ikke alle var der samtidigt. Det stiller store krav til førerne for at få planerne til at hænge sammen. Søvn blev der ikke meget af.

 Øvelsen startede fredag for befalingsmænd og officerer. En fælles briefing og rekognoscering lagde grundstenene for, at alle kunne få et godt udbytte. Fra lørdag morgen åbnede ikke kun forsyneren for depotet, men også ham der styrer regnen. Den silede ned, det meste af weekenden.

 I grove træk forløb weekenden således: Udlevering af ekstra mundering og våben. Appel med distriktschefen. Forskydning til beredskabsområdet (BSO). I BSO var der lidt fjendekontakt, og vi tog en til fange. Forskydning til skydebanen. På skydebanen var der 4 skydninger, vi normalt ikke skyder. Forskydning til Søgård, Nordlejren. Etablering af bevogtning. En del forskellige ”prikken” til vores objekt. Om morgenen efter daggry, valgte terroristerne at prøve at kæmpe sig ind på objektet, dog uden held. Der var tab på begge sider. Oprydning, rengøring og til sidst en afsluttende appel.

 Når jeg skal gøre status, så jeg mange gode løsninger af opgaven. Indspil var realistiske, og der var ingen sure miner. Alle arbejdede hårdt med at løse opgaverne.

Personligt vil jeg overveje, hvad der nu skal ske. Vi har en udfordring med, at vi mangler gruppe- og delingsførere. Den største udfordring er dog, at kun 40% bakker op omkring kompagniet, når det gælder. I skrivende stund har vi 18 soldater, der kommer i reserven, da de ikke har magtet at komme i 24 timer. Det er nu vi må tage kompagniets mission frem og se, om der er hold i virkeligheden.

 Mission: • Vi agter at være en troværdig og attraktiv samarbejdspartner, som agter at løse de pålagte opgaver med de ressourcer, vi har til rådighed Spørger man mig i dag, 2 dage efter øvelsen, vil jeg sige, at de 36, der var med, løste opgaven, og stor ros til dem, men er vi troværdige? Jeg har mine tvivl.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224