Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Pressemeddelelse

Da 9. april kom til Hjemmeværnskompagni Aabenraa

Filmen om 9. april 1940 og de efterfølgende 5 års besættelse danner det oprindelige grundlag for at vi har et Hjemmeværn i dag. Den 25. marts var Kinoramas sal 1 reserveret, så Hjemmeværnskompagni Aabenraa kunne se filmen om den ulige kamp for 75 år siden

29-03-2015

Kínoramas 80 pladser var udsolgt
Kompagnichef kaptajn Karsten Riis Schmidt havde sørget for at reservere en hel sal til kompagniets medlemmer. Alle i Aabenraa kompagniet var inviteret, og man var velkommen til at tage sin bedre halvdel eller en god ven med på denne dag. Arrangementet var tiltænkt som en social aften blandt medlemmerne. Det viste sig hurtigt, at der er et godt sammenhold i kompagniet, og alle pladserne var så godt som besatte på denne onsdag.

Aabenraa kompagniet hjalp Nordisk Film under optagelserne
Da Nordisk Film skulle optage scenerne i Søgårdlejren, blev Aabenraa kompagniet, som har base i Søgård, spurgt, om man kunne støtte under optagelserne sidste år. Opgaverne bestod i at holde trafikken tilbage, mens kameraerne rullede. Det var nogle hårde timer, husker flere af deltagerne, for man mødte tidligt på aftenen og var først færdige først på morgenen (sen nat).
Ligeledes blev der brugt mange kræfter på at holde færdslen væk fra optagelserne i Michelsens Gaard, Aabenraa.
Derfor var flere spændte på at se det færdige resultat.

Kompagnichefen bød velkommen
Da alle havde fundet sig en plads, bød kompagnichef kaptajn Karsten Riis Schmidt velkommen og fortalte lidt om de mange timer kompagniet havde ydet under optagelserne. Kommandobefalingsmand oversergent Kennet Bøeg-Jensen blev også nævnt som en stor bidragsyder, idet han i kraft af sit daglige arbejde på Haderslev Kaserne havde støttet optagelserne, mens de stod på i Haderslev.

Lodtrækning om 2 stk. signerede 9. april plakater og et termokrus
Via Kennet Bøeg-Jensen var det lykkedes at fremskaffe 2 stk. signerede 9. april plakater, som der blev trukket lod om. Plakaterne er signeret af Pilou Asbæk og Lars Mikkelsen. Derudover var der et termokrus fra Hjemmeværnet på højkant. Da alle præmierne havde fundet deres lykkelige ejere, kunne filmen starte.

En god film
Da de sidste rulletekster var rullet over lærredet, var der tid til at reflektere. Flere bemærkede, at Hjemmeværns Distrikt Syd- og Sønderjylland var nævnt, og det var med en vis stolthed. Der blev summet og småsnakket. Konklusionen var, at det er en god film, Nordisk Film har produceret. Der var ikke nogen skurke, selvom man kunne anklage tyskerne for at være det. Filmen gav et godt indtryk af, hvilken frustration soldaterne havde, og hvad de var op imod. Kompagnichefen kunne konstatere, at arrangementet var en succes. Filmen kan varmt anbefales.

Links

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring