Topbanner

Nyhed

Hjemmeværnet er langt mere end det du ser

Hjemmeværnet, Hjemmeværnet er fyldt med engagerede unge

28-05-2017
Hjemmeværnet er fyldt med engagerede unge, lidt ældre og ældre borgere, der har lyst og overskud til lidt mere.

Man kan være hjemmeværnssoldat på mange måder. Komme til møder, uddanne sig, være social, spille musik, være leder/fører, dyrke soldaterlivet, dyrke sport, gå march og bare være del af en stor beredskabsorganisation. Og mange andre grunde, f.eks.: ”Aldrig mere 9. april”!

Jeg og mange andre kan sætte flueben ved de fleste af disse påstande. Min historie i dag handler om at være en del af Hjemmeværnets Team Marathon.

Jeg har i mange år løbet for at holde mig i form. 5 og 10 km og det er også blevet til en del ½ maratoner. I efteråret 2015 spurgte en god ven og hjemmeværnskollega, Bjarke, om det ikke var noget for mig at løbe en København Marathon med Hjemmeværnet. Hans påstand var, at jeg jo har marcheret over 130 maratoner, så jeg kender distancen… Ha ha tænkte jeg og sagde ja.
Vi trænede en del sammen, og i 2016 gennemførte jeg min første maraton i tiden 4 timer og 12 minutter.
I år blev det i tiden 3 timer og 57 minutter.
Bjarke kom begge gange under 4 timer og hans første gang lidt over 4 timer.

Konceptet i Hjemmeværnets Team Marathon er følgende: Man træner selv og tilmelder sig hos Hjemmeværnet. Møder op på Holmen og overnatter der. Søndag morgen bliver man kørt direkte til startstedet. Her har Hjemmeværnet en lille stand med mulighed for at opbevare tasker m.m.
Efter løbet kommer man tillbage til standen, bliver frisk og jeg kan kun sige én ting. Det er en fantastisk oplevelse at løbe 42,2 km i Københavns gader og møde den store opbakning fra københavnerne og Hjemmeværnet.

I år var vi tre fra Distriktet, der stillede op og gennemførte (under 4 timer).

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224