Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Sommerbrev 2018

Hermed et kort nyhedsbrev sammen med kalender for resten af 2018. Lige om lidt går de fleste på sommerferie og jeg vil derfor benytte dette brev til at sige rigtig god og velfortjent ferie!

30-06-2018
Kære medlem af Hjemmeværnskompagni Aros
 
Hermed et kort nyhedsbrev sammen med kalender for resten af 2018. Lige om lidt går de fleste på sommerferie og jeg vil derfor benytte dette brev til at sige rigtig god og velfortjent ferie! Tak for al jeres støtte til opgaver, uddannelse og hjælp i og udenfor kompagniet. I har virkelig gjort en forskel og ydet en særlig indsats det sidste halve år.
Tak for det! Og tak til jeres familier for lån af jer!
 
Kalender og prioritering af aktiviteter
Kompagniet er fortsat i opbygningsfasen og efter aftale med distriktet er vi dette frem til 2020. Det betyder dog ikke, at vi ikke får opgaver og gode tilbud, så derfor bruger ledelsen tid på at prioritere aktiviteter i, hvad der er muligt at deltage i.
I kalenderen er der røde, gule og grønne aktiviteter.
Rød: skal prioriteres og forventes deltaget i. Forventes taget stilling til.
Gul: skal gerne prioriteres. ”Hvis du ikke skal andet” Forventes taget stilling til.
Grøn: frivilligt at deltage i
Kalenderen kan du hænge op på køleskabet, tavlen eller lignende så resten af familien også kan se de vigtige aktiviteter. Tilmelding og mere information er som altid på hjv.dk
 
Mange nye og ansøgere
Der kommer i disse måneder mange nye ansigter til kompagniet. Både overflyttere og ansøgere. Jeg vil bede jer tage rigtig godt imod dem alle, så de føler sig velkomne og introduceret godt til kompagniet.
 
Sensommerfest
Husk sensommerfesten 8.september. Se mere i vedlagte flyer. Jeg håber at se mange af jer til dagens aktiviteter.
 
Skærpede opgaver og skærpede krav
Verdensbilledet ændrer sig hele tiden, men terrorangreb er kommet for at blive, og stormagternes raslen med sablerne, vil nok altid finde sted i større eller mindre grad. Trusselsniveauet for spionage, cyberspionage og cyberkriminalitet er for øjeblikket meget højt.
I 2017 skulle vi stille enheder til ”Very High Readiness Joint Taske Force”, da NATO ́s beredskab hvilede på Danmark. I 2018 skal vi nu tage os af de fremmede enheder der mellemlander i Danmark, Host National Support, inden de forsætter til deres indsatssted.
Hvis det iværksættes vil store dele af kompagniet skulle indsættes samtidig, hvilket stiller krav til uddannelse og fremmøde.
Derfor blev hele kompagniet også alarmeret i juni til prøvealarmering, hvor opgaven var bevogtning af Transformatorstation Malling. Øvelsen gav mange gode erfaringer og rig læring for alle.
 
I praksis betyder HNS og de skærpede opgaver, at HVK ARO har fået nye skarpe indsættelser med våben bl.a. i forbindelse med Sailing World Championships til juli/august, ved NATOs månedlange øvelse af HNS i efteråret og med støtte med bl.a. logistik til opgaver som øvelsen i Letland.
Det er super flot og alles fortjeneste at distriktet tænker på os som nogen af de første til den slags opgaver. Det fortæller mig, at de ved vi kan og vil.
 
Distriktsøvelse og certificering til beredskabsstyrke 26-28 OKT 2018.
Tilmeld dig hellere i dag end i morgen! Denne weekend er ”rød periode” for kompagniet og distriktet. Oplægget for øvelsen er meget virkelighedsnært i både opgaver og område, hvor det hele vil foregå i Østjylland og nær egne lokaler.
Kompagniet forventes at stille med min. 25 mand gennem weekenden – dette inkl. KDODEL, BEVDEL og INFDEL. Vi har, som kompagni, opgaven med certificering af beredskabsstyrken fredag, hvor vi skal stille med KC, NK, DF, FSBM, KSN osv. Lørdag og søndag deltager vi under andet kompagni, hvor et andet kompagni har lead på opgaven.
Jeg glæder mig til at opleve og vise, hvor langt kompagniet er kommet med alle funktioner og de tre slags delinger. Og glæder mig til at se vores hårde arbejde og træning fungere i ”virkeligheden”.
 
Våbensikring
Hjemmeværnskommandoen er nu så langt med våbensikringen i hjemmet og underafdelingerne. Kodelåse til våbenskabe i hjemmet forventes opsat i efteråret og herefter kan låse med den nye brugshæmmende foranstaltning igen opbevares i hjemmet.
I får mere information fra FSBM efter sommerferien, når vi ved noget konkret ifht datoer. Indtil da kan I læse nyheden på hjv.dk
 
Husk også skydning, førstehjælp og de små uddannelser
Lige en påmindelse som viderebringes fra NK Jesper Salling.
Husk at du skal på skydebanen i år for at have din kontrolskydning. Har du ingen våben, låner du bare et på dagen. Er det længe siden du har været på skydebanen, tager jeg eller NK gerne med dig. Du skal bare sige til. Se hjv.dk og kalenderen for datoerne.
Mange i kompagniet mangler også førstehjælp samt de små uddannelser "hjv.dk grundkursus" og "Anvendelse af forsvarets køretøjer" aka fællesbestemmelser. De to sidste er internetkurser som tages på fels.dk. se evt link i vores Facebookgruppe.
 
Vi ses i næste halvår 2018 til et lige så spændende og oplevelsesrigt halvår!
 
God sommer
KC Lotte Klærke
 
 
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring