Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Deltagere fra distriktets øvelse i weekenden

Fed forårsøvelse for folkene

I weekenden var Hjemmeværnskompagni Ballerup på øvelse i lokalområdet sammen med øvrige kompagnier i Hjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn.

16-04-2018
I weekenden var Hjemmeværnskompagni Ballerup på øvelse i lokalområdet sammen med øvrige kompagnier i Hjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn i indsættelse i bevogtning. 

Det var lang tids forberedelse, som nu skulel føres ud i livet, hvor vi fik mulighed for at øve vores beredskab under realistiske forhold. 

Det er rigtig mange ting, som er blevet øvet. Som en del af forberedelserne er der også blevet udarbejdet detaljerede befalinger. Alle vigtige detaljer var med og som en del af øvelsen skulle befalingen gives til alle mand.  

Efter befaling var det så tid til at etablere bevogtningen og selvom de enkelte bevogtningselementer kun skulle markeres, fik allei ndblik i at det tager lang tid at komme igennem etableringsfasen og få kontrolleret, at alt er som det skal være. 


Nu hvor bevogtningen var færdig og grupperne var gået i gang med vagtturnus, var der klar til at komme med forskellige indpspil til at afprøve bevogtningen. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvad der kan komme af mærkelige personer, som mener de har lovligt ærinde på objektet. Heldigvis var bevogningspersoneller årvågne og alle ureglementerede forsøg på adgang blev afvist. Da vores objekt også havde almindelige ansatte, som skulle på arbejde i weekenden, blev der også øvet helt elementær og lovlig adgang som ikke var planlagt i øvelsen, og også her viste personellet, at de kunne håndtere adgang på en vwnlig og kompetent måde.

I takt med øvelsen eskalerede indspillene og sent på aften resulterede det i en terrorhandling med flere tilskadekomne, så vi også fik øvet vores løsning af førsthjælpsopgaver.


.

Endnu en fantastisk øvelse og denne gang har vi fået øvet alt det som vi skal være gode til og endnu en gang blev der disket op med fantastisk mad både på objektet og ude på hjemmeværnsgården :-)
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring