Topbanner

Nyhed

Vellykket besøg på Panzermuseum East - Et tilbageblik på den kolde krig

Panzermuseum East er et privat museum, som blev etableret for 4 år siden. Det havde med skepsis vakt vores interesse. For hvad kunne sådan et privat museum egentlig byde på.

04-09-2017

Vi blev meget positivt overrasket. Det var imponerende hvad der var blevet samlet af kampvogne og køretøjer fra østeuropa. For os gamle hjemmeværnsfolk, som har terpet panserkending med undtåbs og Warzawapagtens kampvogne var det ren nostalgi at genkende kampvognene og se dem i virkeligheden.På gårdspladsen var der et meget iøjnefaldende blikfang – et BA-mandskabsfly fra Nato fra den kolde krig, som var aktivt frem til 1999. Ejeren af museet havde købt det i England for en slik. Tog selv over og fik vingerne afmonteret og transporteret alle dele ned til Slagelse.


Det var ikke bare en samling af kampvogne. Der var både kampvogne, bjærgningskøretøjer, mandskabsvogne, men også stabskøretøjer, radarvogne, raketbatterier, tandlægevogn og en operationsstue med plads til 3 patienter samtidig. Det var opsat i realistiske situationer med mannequindukker, så man kunne forestille sig situationerne.

Udover køretøjer, var der udstilling af materiel og uniformer og en meget imponerende samling af de forskellige udmærkelsestegn, mønter og medaljer som de forskellige østeuropæiske lande har brugt. De har forberedt sig godt i WAPA se bare dette kort over indtykning i Danmark
Alt i alt en fantastisk oplevelse med de gamle drenge, som sagtens kan tåle en gentagelse.​ 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224