Topbanner

Nyhed

Endnu en vellykket øvelse SMIL - SKYDSMIL

For næsten to år siden meldte distriktet ud, at øvelse SMIL i 2017 skulle handle om skydning.

17-09-2017

En øvelse i den størrelse tager lang tid at planlægge. SMIL er rykket fra at være en forårsøvelse til at være en efterårsøvelse og først og fremmest var det vigtigt at få reserveret et øvelsesområde, hvor vi kan skyde. Men der er meget mere i planlægningen end det. Der skal koordineres køretøjer, materiel, forplejning og indkvartering. Skydeprogrammerne skal faslægges og sikkerhedsbemandingen skal på plads. Der skal forberedes befalinger og ikke mindst skal der kommunikeres til kompagnierne, så vi får så mange af distriktets aktive til at komme med ud og få endnu en god hjemmeværnsoplevelse. Både distriktet, skydelærerne og staben har gjort en stor indsats for at få denne øvelse stablet på benene. Nu er vi endelig i gang og I kan høste frugterne af det lange seje træk. Først når ”festen er forbi” kan i ånde lettet op og forhåbentligt se tilbage på endnu en vellykket øvelse SMIL. 


Hvordan bliver jeg en god skytte?

Ligesom med alt andet kræver det træning at blive en god skytte. Hvis du vil være god til at skyde, skal du sørge for at komme på skydebanen så ofte som muligt. En god skytte hviler i sig selv og er tryg ved at færdes på en skydebane. Han sigter på samme måde hver gang og er fortrolig med hvordan han ligger eller står i sin skydestilling. Det lærer man kun ved at komme på skydebanen og her kan skydelæreren råde og vejlede.Hvad skal gruppeføreren og delingsføreren?

SKYD SMIL er en skydeøvelse men det er i høj grad også en øvelse, hvor vi skal træne enhederne i kamp fra stilling. Og her er det helt fundamentalt at førerne er i stand til at føre både gruppe og deling. Vi har brug for gode skytter for at kunne ramme målene men vi har i lige så høj grad brug for gode førere til at føre de taktiske planer ud i livet, som sikrer størst mulig nedkæmpelse af fjenden og hindrer egne tab.Endnu en gang har distriktet fået planlagt en øvelse, hvor vi trænet vores soldaterfærdigheder. Det var en fantastisk weekend med masser af godt vejr, masser af fede skydninger og masser af godt humør og kammeratskab.

Vi er med et smil klar til næste øvelse SMIL J


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224