Topbanner

Nyhed

​Klargøring til næste skydning.

Feltskydning i Borris 2016

Borris – Here we come again. Kompagniet var igen en del af den store feltskyde weekend i Borris.

02-11-2016

Tekst: Hans Kurt Toft Christensen. Foto: persobel fra HVK FRH

I weekenden d. 28-30. oktober var der igen tid til at tage en tur til Borris, for at deltage i Hjemmeværnsdistrikt Nordjyllands årlige feltskydning. Arrangementet kører over hele weekenden
og Hjemmeværnskompagni Frederikshavn var igen repræsenteret med både skytter, sikkerhedsbefalingsmænd, presse og en taktisk tilbagemelder.
Opgaverne var meget forskellig fra opgave til opgave. 1 person var på presse- og informations centeret, hvor opgaven var at komme rundt på banerne og lave historier til ”Borris avisen”, 2 personer var sikkerhedsbefalingsmænd på delingsskydningen, deres opgave var, sammen med andre, at se til at sikkerheden under skarpskydning blev overholdt og 1 person var taktisk tilbagemelder. Opgaven her, var at komme med konstruktive tilbagemeldinger til de grupper der var ude og skyde.

De sidste 8 personer der var i Borris, var skytter i en sammensat gruppe, og de fik skudt meget denne weekend. Af skydninger kan nævnes delingsskydning, nærkamp skydning, felt hurtig skydning og ikke mindst håndgranatkast. Der blev skudt både i dagslys og i mørke.
Weekenden er lang og man er på hele tiden. Der var afgang fra Frederikshavn sidst på eftermiddagen fredag, transport til Borris, indkvartering og ordreudgivelse.
Lørdag startes der med skydningerne kl. 08.00, og man bevæger sig nu rundt fra bane til bane. Her kommer der ny befaling, klargøring af gruppen, skydning og videre til næste bane. Sådan kører det hele lørdagen, frem til sent lørdag aften, kun afbrudt af spisepauser. Efter sidste skydning lørdag, hjem i seng og klar til nye skydninger søndag. Her skydes der frem til frokost.

Efter oprydning er der så tid til at køre hjem til Frederikshavn igen. En god lang weekend med mange udfordrende skydninger var nu slut.
Har man aldrig været med i Borris og prøve disse skydninger, skal opfordringen fra kompagniet lyde. Tag med til Borris i 2017 og prøv skydninger vi ikke har mulighed at gennemføre på kompagni plan.
Datoen er allerede klar, og det er d. 27-29 oktober 2017. Sæt et stort fedt X i din kalender og prøv noget spændende.
Stemningsbilleder fra Borris. Ild i terrænet og skytter der venter i Fik'en. 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224